Bursa'da kaçak rehberlere yönelik denetim

Bursa Turist Rehberleri Odası (BURO), başta Ulu Cami olmak üzere Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesi gibi kentin turist çeken noktalarında kaçak rehber denetimlerini sürdürüyor.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de katkıları ile denetimlerini...

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da kaçak rehberlere yönelik denetim

Bursa Turist Rehberleri Odası (BURO), başta Ulu Cami olmak üzere Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesi gibi kentin turist çeken noktalarında kaçak rehber denetimlerini sürdürüyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de katkıları ile denetimlerini sürdüren Bursa Turist Rehberleri Odası ekipleri, turist çeken noktalarda 1 haftadan beri kaçak rehber denetimi yapıyor. Turizm faaliyetlerinin yoğunlaştığı turistik bölgelerde yapılan denetlemeler sonucu, kaçak rehber ve yasaya uymayan kokartlı rehberler tespit edilerek haklarında idari yaptırım kararları uygulandı.

Kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle yılda yaklaşık 2,5 milyon yerli ve yabancı turist çeken Bursa’da, yapılan denetlemeler neticesinde rehberlerin haklarının korunması ve belgesiz rehberliğin engellenmesi hedefleniyor. BURO’ya kayıtlı turist rehberi denetmenleri adına konuşan Yunus Şimşek, belgesiz rehberlik faaliyetlerini önlemek amacıyla yapılan denetlemelerin, rehberlik mesleğinin korunabilmesi adına büyük önem taşıdığını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar