Bursa’da, her 3 doğalgaz tesisatından biri standartlara aykırı

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, karbonmonoksit zehirlenmelerinin sık görüldüğü Bursa’da, denetim yaptıkları her 3 tesisattan birinin standartlara aykırı yapıldığını belirlediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da, her 3 doğalgaz tesisatından biri standartlara aykırı

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, karbonmonoksit zehirlenmelerinin sık görüldüğü Bursa’da, denetim yaptıkları her 3 tesisattan birinin standartlara aykırı yapıldığını belirlediklerini söyledi. Bundan sonra denetimlere ağırlık vereceklerini dile getiren Tola, 2014 yılı içerisinde 100 bin daireyi denetlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Alman EWE AG’nin Türkiye’deki en büyük yatırımı olan Bursagaz, Crowne Plaza’da değerlendirme toplantısı düzenledi. Kurumun hedefleri hakkında bilgi veren Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, 2014 yılında 853 bin 522 müşteri ve 740 bin 201 gaz kullanıcı sayısı ile toplamda 2.7 milyar metreküp gaz hacmine ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

“İZNİK VE ULUDAĞ’IN KAYNAĞI HAZIR, ONAY BEKLİYORUZ”

2014 yılında 16 milyon TL yeni yatırım yapacaklarının altını çizen Tola, bu süre zarfından EPDK’ya bir müracaatta bulunduklarını İznik ve Uludağ’a yatırım yapmak istediklerini kaydetti. Bu iki yatırımın toplam maliyetinin 40 milyon TL’yi bulacağını, kaynağın ayrıldığını ve onaylanması halinde bu yıl içinde yatırım yapacaklarını ifade etti. Tola, 15 dakika olan acil ihbarlara ulaşma süresini aynen korumak istediklerini, bunun yanı sıra ortalama gazsız kalma süresini de 110 dakika olarak hedeflediklerini belirtti.

“HER ÜÇ TESİSATTAN BİRİ STANDARTLARA UYGUN DEĞİL”

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Tola, Bursa’daki doğalgaz tesisatlarının ne kadarının standartlara uygun yapıldığı yönündeki bir soru üzerine, şunları dile getirdi: “2013 yılında 50 bin daire kontrolü yaptık. Bunlar kiracı, gaz kullanıcısı değiştiği zaman bize haber veriyor, biz o eve gidiyoruz ve kontrol ediyoruz. Ama bunu her doğalgaz dağıtım şirketi yapmıyor. Yani bu bizim kontrol etme zorunluluğumuz olan bir şey değil. Ama biz Bursa’daki durumu bildiğimiz için gidip tesisat kontrolü yapıyoruz. Bu kontrollerde maalesef yüzde 65 – 70 civarında bir uygunluk söz konusu. Yani her 3 tesisattan bir tanesi şuan ki standartlarımıza uygun değil. Bunların gazını açmıyoruz. Bu tesisattaki uygunsuzluk genelde, alüminyum baca bağlantısı kullanılmış oluyor, karbonmonoksit dedektörü olmamış oluyor ve havalandırma menfezi kapalı oluyor. Bu üç durum olursa biz bu tesisatların gazını açmıyoruz. Müşterimiz bunları değiştiriyor, ondan sonra gazını açıyoruz. Biz bu 50 bin denetimi 2014 yılında 100 bine çıkartacağız.”

“KURAKLIK NEDENİYLE DOĞALGAZ SATIŞIMIZ YÜZDE 15-20 AZALDI”

Mevsimin kurak geçmesinin kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Tola, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kış çok ılık geçiyor. Bizim doğalgaz satışımız maalesef geçen yıla ve önceki yıla göre yüzde 15-20 civarında düşük. Bu müşterilerimiz için iyi, doğalgaz faturalarını az ödüyorlar ama Bursagaz’ın gelir kaybı var, çünkü doğalgaz satarak kar ediyoruz. 2014 yılının Ocak ayında da geçen yılın ayın ayına göre daha düşük bir satış gerçekleşti. Üstelik bu sene 50 bin yeni gaz kullanıcısı olmasına rağmen geçen seneye göre daha düşük bir doğalgaz satışı gerçekleşti.”

BURSAGAZ’IN YENİ MASKOTU BUGA

Tola ayrıca, Bursagaz’ın yeni belirlenen ve BUGA adı verilen maskotunu tanıttı. BUGA adlı maskotu tasarlayarak yarışmayı kazanan Büşra Ertan, Tuğba Keskin ve Meryem Akgül’ü tebrik eden Tola, kendilerine bin TL’lik ödüllerini takdim etti.
CİHAN

Yorumlar