Bursa’da fetih coşkusu sürüyor

Bursa’nın fethinin 688. yıldönümü, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile Pınarbaşı Fetih Kapısı ve Tophane’de gerçekleştirilen programlarla coşkuyla kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da fetih coşkusu sürüyor

Bursa’nın fethinin 688. yıldönümü, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile Pınarbaşı Fetih Kapısı ve Tophane’de gerçekleştirilen programlarla coşkuyla kutlandı.

Bursa’nın fethinin 688. yıldönümü, kentte renkli görüntülere sahne oldu. Bursalıların gururla izlediği fetih şenlikleri, anlamlı bir organizasyona imzasını attı. Bursa Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törenler, Pınarbaşı Fetih Kapısı surları önündeki alanda devam etti. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın değerine işaret ederek, "Yaklaşık 7 asırdır yaşadığımız Bursa’nın fethinin 688. yıldönümünün gururunu yaşıyoruz. Güzel şehir Bursa, tarihin her döneminde herkes için önemliydi." dedi.

Bursa’nın fetih tarihini de anlatan Başkan Altepe, Osman Gazi ve Orhan Gazi hakkında da bilgiler vererek, "Orhan Gazi, 1326 yılında Bursa’yı bu Fetih Kapısı’ndan geçerek, sur içi yaşamı sur dışına taşıdı. Böylece huzur kenti Bursa’da yaşam başladı. Osmanlı’nın ilk kurulduğu şehir Bursa, sultanların kurduğu ilçeleriyle de dikkat çekiyor. Medeniyetin doğduğu kent olan Bursa, 400 çadırlık aşiretten devlete geçişe de sahne oldu." diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu ve Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı programda Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu halk danslarıyla, Olgunlaşma Enstitüsü de Osmanlı Dönemi Kıyafetleri defilesiyle programa renk kattı.
Bursa Mehteran Takımı ile Tahtakıran Kılıç Kalkan ekibi de gösteri sundu. Vatandaşların yoğun ilgiyle izlediği törenler kapsamında Tophane’de de Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri ziyaret edildi.
CİHAN

Yorumlar