Bursa’da Bosna Hersek için yardım seferberliği başlıyor

Tarihinin en büyük sel felaketi ile karşı karşıya kalan Bosna Hersek için yardın seferberliği başlatılıyor. Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu Bosna Hersek Bursa Fahri konsolosu Muzaffer Çilek ile ziyaret eden Ankara Büyükelçisi Damir Canko,...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da Bosna Hersek için yardım seferberliği başlıyor

Tarihinin en büyük sel felaketi ile karşı karşıya kalan Bosna Hersek için yardın seferberliği başlatılıyor. Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu Bosna Hersek Bursa Fahri konsolosu Muzaffer Çilek ile ziyaret eden Ankara Büyükelçisi Damir Canko, yardım kampanyası kapsamında neler yapılabileceğini görüştü.

Bosna Hersek’teki sel ile Soma’daki maden faciasına dikkat çeken Büyükelçi Damir Canko, iki kardeş ülkenin aynı zamanda talihsiz olaylar ve trajediler yaşadığını belirterek, “Soma’da ki felaket aynı bizim felaketimizdir. Biz aynı şekilde hissediyoruz. Çünkü Bosna olarak madencilikte çok büyük trajediler ve talihsizlikler yaşadık zamanında. Olayın ilk gününden beri Bosna Hersek’teki madenciler ve ilgili kurumlar Soma’ya destek, arama kurtarma çalışmaları ve sonrasındaki tamirat çalışması için destek talebinde bulundu. Bu talebimiz halen geçerlidir.” dedi.

Türkiye’de bunlar yaşanırken Bosna Hersek’te tarihin en büyük sel felaketinin yaşandığına dikkat çeken Büyükelçi Canko, “Vali Karaloğlu ile yaptığımız toplantıda birlikte Bosna Hersek’te yaşanan ve halkın çok zarar görmesine neden olan bu yaraları sarmak için kardeş şehir Bursa ile yapılabilecek işbirliği yardım çalışması ve destek çalışması üzerinde istişare ettik. Bosna Hersek’te felaketin boyutları çok yüksek. Toprakların üçte biri selden büyük zarar gördü. Yakın zamanda kampanyalar başlatılacak.” şeklinde konuştu.

"AYNİ VE NAKDİ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ"

Vali Münir Karaloğlu ise Türkiye’de Soma’da acı bir olay yaşanırken, Bosna Hersek’in ise sel felaketi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, şunları söyledi: “Sayın büyükelçi hem Soma ile ilgili bize başsağlığı dileklerini iletti. Diğer taraftan da dost ve kardeş ülkemiz Bosna Hersek’te yaşanan bu sel felaketinden sonra bizim Bursa olarak neler yapabileceğimizi istişare ediyoruz. Gerçekten Bosna Hersek’te yaşananlar sonrasında şu ana kadar 20 Bosna vatandaşı rahmetli oldu. Nüfusun üçte birinin etkilendiği, evlerini kaybettikleri bir olayla karşı karşıyayız. Biz Bursa olarak hem bir ayni yardım kampanyası, hem de bir nakdi yardım kampanyası düşüncesindeyiz. Şu anda uluslararası bir yardım olduğu için Ankara’dan ilgili kurumlardan izin alma sürecindeyiz. Bosna’da şu anda insanlar her şeylerini kaybettikleri için, evde var olan her şeyini kaybettiği için çok ciddi manada da ev eşyası konumunda ihtiyaç var. Mobilyadır, battaniyedir, yatak yorgandır, kap kaçaktır, beyaz eşyadır. İnsanların tekrar normal yaşamına dönmesi için bizim yardım elimizi uzatmamız gerekiyor.”x

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bosna Hersek’te bulunan kardeş şehrini okulu, camisi ve diğer ihtiyaçları ile beraber ayağa kaldırması gibi etkinliklerin olabileceğini anlatan Karaloğlu, Bosna Hersek’le ilgili yardım kampanyası ile ilgili bu gün veya yarın yapacakları bir basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Bursa halkının Bosna’da ki kardeşlerinin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında elinden geleni yapacağına dikkat çeken Karaloğlu, “Geçmişte de Bosna’da yaşanan savaş trajedisi döneminde yine bu şehir oradaki kardeşlerini yalnız bırakmamıştır, yine bu günde bu felaketten sonra yine bırakmayacağına ben inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar