Bursa'da binlerce vatandaş, maden şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldı

Bursa'da bütün camilerde cuma hutbesi konusu maden faciasıydı. Cuma namazı çıkışında ise maden şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ulu Camii'de kılınan cuma namazı öncesi ve hutbesinde Soma faciası konu edinildi. Namaz öncesinde...

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da binlerce vatandaş, maden şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldı

Bursa'da bütün camilerde cuma hutbesi konusu maden faciasıydı. Cuma namazı çıkışında ise maden şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ulu Camii'de kılınan cuma namazı öncesi ve hutbesinde Soma faciası konu edinildi. Namaz öncesinde görevli imam maden faciasını konu alan bir sohbet yaptı. Cuma hutbesinde de yine konu Soma maden faciası idi. Facianın tüm ülkeyi yasa boğduğunu belirten hutbeyi okuyan görevli imam, maden faciasının da bir çeşit imtihan olduğunu belirterek, "Milletimizin yüreği Soma’dan maden faciasında hayatını kaybeden evlatları için yanıyor. Yüzlerce insanımız çocuklarına ekmek getirmek için girdiği kara toprağın bağrında can verdi. Bu defa ateş düştüğü yeri de yaktı, düşmediği yeri de, Hayatını kaybeden kardeşlerimize yüce Allahtan sonsuz rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun, Rabbim onları şehitler zümresine dahil eylesin, kederli ailelerine, annelerine, babalarına, eşlerine, yakınlarına ve top yekun milletimize sabrı cemil metanet ve dayanma gücü bahşetsin. Tüm bu acıları, elemleri, kederleri bir daha yaşatmasın." şeklinde konuştu.

Namaz sırasında yapılan dualara da cemaat toplu bir şekilde el kaldırarak 'amin' dedi. Ayrıca hutbeyi okuyan görevli imam Bursa Valiliği tarafından Soma faciası için yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatarak cemaatten yardımda bulunulmasını istedi.

Namaz sonrasında ise madende hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftülüğü ve Türk Eğitim-Sen Bursa Şubesi tarafından düzenlenen gıyabi cenaze namazı ve dua ile hayatını kaybedenler anıldı.

"SOMA, BİR İŞ CİNAYETİDİR"

Görevli imamın duası ve gıyabi cenaze namazını kıldırmasının ardından basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Soma faciasının bir ihmalin sonucu olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: "Soma’da yaşanan felaket apaçık ihmalin bir sonucudur. Soma’da yaşanan felaket daha fazla kar etmek için ne yazık ki taşeronlaşmanın sonucudur. Şunu talep ediyoruz bu gün; 300’ün üzerindeki insanımızın kara toprağın bağrında katlolmasının ve bir o kadar insanımızın hala toprak altında olmasının sorumluları var. Bu sonuç tam anlamı ile bir iş cinayetidir. Bütün sorumlular kamuoyu vicdanının tatmin olacağı şekilde cezalandırılması ve bir daha ülkemiz böyle bir acı yaşamamalıdır."

CİHAN

Yorumlar