Bursa'da Ahmedinejad protestocusu 4 kişi dövüldü

Bursa'da Erbakan'ı anma programına katılan Ahmedniejad'ın konuşması sırasında protestocu 4 kişi dövülerek dışarı atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da Ahmedinejad protestocusu 4 kişi dövüldü

Bursa'da eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın anma törenine eklenen İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad konuşma yaptığı sırada protesto edildi. Protestocu 4 kişi kimi dinleyiciler sebebi ile dövülerek salondan çıkarıldı.

İran önderi dua edip konuşmaya başlarken, salondan protesto sesleri yükseldi. İran'ın Suriye'deki Beşar Esed yönetimine destek için asker göndermesine atıfta olan protestocular 'Ahmedinejad dışarı' sloganı attı. Göstericilere reaksiyon işaret eden salondaki dinleyiciler ise buna 'Mücahit Erbakan' sloganlarıyla karşılık verdi. Ardından salonun ardında çatışma yaşandı. Yanlarında Suriye bayrağı olan 4 protestocu salondan çıkarıldıktan sonra emniyet müdürlüğüne götürülerek gözaltına alındı.

Polis, protestocuların merasim öncesi kongre merkezinin önünde sırt çantasını yere atıp konuşan T.Ç.'nin arkadaşları olabileceğini söylediler. Yaşanan bu gelişmelerden sonra konuşmak için salonda sahneye çıkan Ahmedinejad'ın çevresindeki güvenlik önlemleri arttırıldı.
Öncesinde de eski İran Cumhurbaşkanı'na protestolar vardı. Etkinliğin yapıldığı kongre merkezinin önünde Ahmedinejad'ı protesto eden bir kişi gözaltına alındı.Ahmedinejad'ın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne intikal etmesinin beklendiği sırada üstünde bomba olduğunu iddia eden bir kişi, İran liderini protesto etti. 

Bu sırada elindeki çantayı fırlattığı gözlenen kişi, "Ahmedinejad'ı burada istemiyoruz. Toplantı burada yapılmasın. Şebbihalar, Suriye'de çocukları öldürüyor" diye bağırdı.
Bunun üstüne çevrede güvenlik önlemi sektör polis ekipleri, kimliği henüz belirlenemeyen şüpheliyi etkisiz duruma getirerek gözaltına aldı.

Kaynak: DHA

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar