Bursa’da 3 adet ikona ile 63 tane kaçak cep telefonu ele geçirildi

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği görevlileri, 2863 Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet suçu ve gümrük kaçağı cep telefonu...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da 3 adet ikona ile 63 tane kaçak cep telefonu ele geçirildi

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği görevlileri, 2863 Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet suçu ve gümrük kaçağı cep telefonu ticareti yapan şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 3 adet ikona ile 63 tane kaçak cep telefonu ele geçirildi.

    Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 17 Temmuz günü sahte kimlik kullanan H.Ü. isimli kişinin elinde bulundurduğu tarihi eser niteliği olan tabloları Orhangazi ilçesinde satmak için müşteri aradığı bilgisi üzerine operasyon başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, "Aynı gün saat 13.30 sıralarında Orhangazi ilçesinde yapılan operasyonda, H.Ü. , A.M. , S.K.D. , S.K. ve K.E.K. isimli şahıslar kullanmış oldukları iki adet oto ile birlikte yakalanmış, yapılan kontrollerde araç içerisinde ahşap üzerine resmedilmiş tarihi eser olduğu değerlendirilen 3 adet İKONA tablosu ele geçirilmiş, Ayasofya Müze Müdürlüğü'nce yapılan inceleme neticesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında Dini İçerikli Etnografık Nitelikte Kültür Varlığı olduğu anlaşılmıştır."

    Emniyetin açıklamasında 25 Temmuz’da ise Osmangazi ilçesinde düzenlenen operasyonda, H.A. ve S.S. isimli şahıslardan değişik marka ve modellerde 63 adet cep telefonu ve bu telefonlara ait 45 adet batarya yakalandığı kaydedildi.

    Açıklamada, yakalanan 7 şüpheli şahıs haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte adli mercilere sevk edildiği bildirildi. CİHAN

Yorumlar