Bursa’da 18 ilden 600 personelin katılımı ile afet tatbikatı

Bursa’da 18 ilden yaklaşık 600 personel ve 100 aracın katılımı ile kentsel arama kurtarma tatbikatı yapılacak. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) faaliyetleri kapsamında, Bursa’da 24-25 Temmuz günlerinde...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da 18 ilden 600 personelin katılımı ile afet tatbikatı

Bursa’da 18 ilden yaklaşık 600 personel ve 100 aracın katılımı ile kentsel arama kurtarma tatbikatı yapılacak. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) faaliyetleri kapsamında, Bursa’da 24-25 Temmuz günlerinde Afet-2014 kentsel arama kurtarma tatbikatı yapılacak.

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü organizasyon ve koordinasyonundaki tatbikat, il dışından 18 ilden gelecek arama kurtarma birlik ve ekiplerinin katılımı ile yapılacak. 23 Temmuz günü Bursa’da hazırlanan afet ve acil durum ekipleri toplanma bölgesine intikaller ile başlayacak tatbikat, 25 Temmuz 2014 günü yapılacak değerlendirme toplantısı ile sona erecek. Tatbikat Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel, Gemlik ilçelerinde gerçekleştirilecek.

TATBİKATIN AMACI

Arama kurtarma ekiplerinin kentsel arama kurtarma konularındaki deneyimlerinin geliştirilmesini amaçlayan tatbikat ile kentsel arama kurtarma konusunda İNSARAG Standartlarının (Uluslararası Malzeme ve Eğitim Standartları ve Metodolojisi) sahaya yansıtılması hedefleniyor. İNSARAG standartlarının arama kurtarma ekipleri ile paylaşılması, il dışından gelen ekiplerin bölgeyi tanıması, sivil asker işbirliği esasları ve halk arasında farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Tatbikatla görevli kurum ve kuruluşların afete müdahale ve yönetimi kapasite ve kabiliyetleri test edilip, eksiklik ve ihtiyaçlar tespit edilerek görevli personelin bilgileri artırılmış olacak.

TATBİKATA 18 İLDEN KATILIM

Tatbikata Bursa dışında Ankara, Adana, Afyon, Samsun, Sakarya, İzmir, Diyarbakır, Van, Erzurum, İstanbul olmak üzere toplam 18 ilden katılım olacak. Tatbikata Yalova, Balıkesir, Çanakkale, UMKE ekipleri ve STK’lar da katılacak. İl içinden de kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arama kurtarma ekipleri tatbikata katılacak. Ayrıca 11 afet ve acil durum arama ve kurtarma birliği, 8 il AFAD ekibi, 13 resmi kurum arama kurtarma ekipleri, 13 gönüllü ekiplerden yaklaşık 600 personel ve 100 araç görev yapacak. Yapılacak tatbikatta; enkazda arama kurtarma, trafik kazasına müdahale, kuyudan kurtarma, yüksek katlardan kurtarma, binalardan tahliye tatbikatı icrası ile sahra şartlarında arama kurtarma harekâtı komuta kontrolü, ilk yardım faaliyetleri, artçı sarsıntılar sonucu oluşan yıkımlarda kurtarma faaliyeti ve gece arama kurtarma faaliyeti icra edilecek.

CİHAN

Yorumlar