Bursa’da 150 bin çiçek toprakla buluştu

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında 4 ayda 150 bin çiçek dikti.    Osmangazi Belediyesi Park Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından Ocak ve Nisan ayları arasında ilçe sınırları...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da 150 bin çiçek toprakla buluştu

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında 4 ayda 150 bin çiçek dikti.

    Osmangazi Belediyesi Park Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından Ocak ve Nisan ayları arasında ilçe sınırları içerisinde yer alan park ve bahçelere çeşitli tür ve renklerde toplam 150 bin çiçek dikildi. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte dikilen lale, sümbül, nergis, menekşe, petunya, aslanağzı, karanfil ve zambak gibi farklı türdeki çiçekler şehre renkli bir görünüm kazandırdı.

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde Bursa’nın dört bir tarafına 1 milyon fidan dikerek Türkiye’nin en büyük çevre projesini gerçekleştirdik. Aynı zamanda 150 park ve yeşil alanı ilçemize kazandırdık. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde de çevre çalışmalarımız kapsamında 150 park ve yeşil alan daha ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz. Mevcut parklarımızı da rengarenk çiçeklerle süslüyoruz. Yılsonuna kadar 350 bin çiçeği ilçemize dikmeyi hedefliyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar