'Bursa tüm Balkanlara yetecek güçte'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü kurduğunu belirterek, “Bursa, tek başına dahi tüm Balkanlara yetecek güçte. Bizim tek derdimiz Türkiye’nin Balkanların dostu olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
'Bursa tüm Balkanlara yetecek güçte'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü kurduğunu belirterek, “Bursa, tek başına dahi tüm Balkanlara yetecek güçte. Bizim tek derdimiz Türkiye’nin Balkanların dostu olduğunu hissettirmektir.” dedi.

Uzun yıllar önce Balkanlardan Türkiye’ye göç eden Rumeli Türkleri’nin Balkan ülkelerindeki vatandaşlara yardım eli uzatmak amacıyla faaliyetlerine başlayan Rumeli Grubu’nun 4. kurucular kurulu toplantısı, Bursa’da yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, Balkanlara gönül veren Rumelilileri Kervansaray Termal Otel’de bir araya getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın her zaman Balkan ülkelerinin yanında olduğunu söyleyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin Balkanlardaki çalışmalarını anlattı. Bursa olarak Balkanlara yapılan ve kentin dinamiklerine de öncülük edilerek Balkan ülkelerinde hayata geçirilen çalışmalarını barkovizyon eşliğinde tanıtan Altepe, “Bursa olarak tek hedefimiz Balkan ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımıza dostluğumuzu göstermektir. Bizler aynı tarihin evlatlarıyız. 70-80 yıllık bir zaman diliminde aramız açılmış, zamanla birbirimize soğumuşuz. Ancak Bursa’nın öncülüğünde yaptığımız faaliyetlerle, bu ilişkiler gelişti, gelişmeye de devam ediyor. Bursa, şu anda Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü görevinde. Bursa olarak Balkanlarda yaşanan her sıkıntıya ilk koşan biz oluyoruz. Şu anda aslında Bursa, tüm Balkanlara yetecek güçte.” diye konuştu.

Altepe, Bursa’nın Marmara Belediyeler Birliği’ne üye belediyeleri ve Türkiye’nin diğer illerinin de Balkanlar konusunda çalışmalara katılmasında tetikleyici olduğunu vurguladı.

Rumeli Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Baykal da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Balkanlar konusunda örnek olduğunu dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar