Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı: İçilebilir temiz musluk suyu istiyoruz

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yerel seçimlerde belediye başkan adaylarından Bursa için içilebilir temiz musluk suyu istedi.

Google Haberlere Abone ol
Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı: İçilebilir temiz musluk suyu istiyoruz

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yerel seçimlerde belediye başkan adaylarından Bursa için içilebilir temiz musluk suyu istedi.

Yazılı bir açıklama yapan Yılmaz, tüketiciler adına taleplerini dile getirdi. Tüm siyasi parti adalarına seslenen Yılmaz, şeffaf ve hesap verebilir bir belediye talebinde bulundu. Yılmaz, şunları söyledi: “Adaylardan seçilmeleri halinde temiz, sağlıklı ve güven içinde içilebilir musluk suyu istiyoruz. Bursa su şehridir. Suyu şişeden değil sürahiden, musluktan içmek istiyoruz. Bursa su şehridir, pet şehri olmasın istiyoruz. Seçilen başkanlar Bursa’da su musluktan içilir der de, etkinlilerde konuşmacıların önüne pet şişe koyarlarsa söylemlerinin inandırıcılığı olmaz.”

Bursaray’ın eksikliklerine de değinen Yılmaz, şunları kaydetti: “Hafta içi mesai başlama ve mesai bitiş saatlerinde ve cumartesi günleri ulaşım bir işkenceye dönüşmektedir. Bursaray kara tren değil, eşya taşımıyor, mal taşımıyor, insan taşıyor. Yaşlısı var engellisi var, hamile hanımı var çocuğu var yolculuk eden. Vagonlar tıkabasa balık istifi gibi doluyor. BURULAŞ yönetimini eşi ve çocuklarını bu saatlerde bizimle birlikte yolculuk etmelerini istiyoruz. Eminiz ki o zaman sorun hemen çözülür. Derhal yolcuları rahatlatacak şekilde yeni bir düzenleme istiyor ve bekliyoruz. Aksi halde seçimden sonra BURULAŞ’ın kapısında olacağımızı şimdiden ilan ediyoruz.”

    Ana caddelerin otopark yapılmamasını isteyen Yılmaz, "Tüm mekan projelerinde park projesi alınmaktadır. Buna göz yumup caddelerin otoparka çevrilmesini istemiyoruz. Otopark parasıyla tüketicilerin ikinci kez cezalandırılmasını istemiyoruz. Bu olaya müteahhitlik anlayışı, yatırım anlayışı ile değil, kamu yararını gözeten belediyecilik anlayışı istiyoruz. 65 yaşın üstündeki tüketiciye ücretsiz yolculuk hakkı tanınsın istiyoruz. Toplu taşımayı teşvik eden projeler istiyoruz. Kaçak yapı, tabela kirliliği istemiyoruz. Çevreye ve ÇED’E duyarlı bir yönetim anlayışı istiyoruz. Kent meydanları, kültür kurumları ve spor komplekslerinin inşasını istiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar