Bursa Polisi: 6 ayda 1,5 ton uyuşturucu yakaladık, özel ekip kurduk

Son zamanlarda uyuşturucu maddeden kaynaklanan ölüm vakalarıyla gündeme gelen Bursa’da, 2014’ün ilk 6 aylık bölümünde 1,5 ton uyuşturucu madde yakalandığı açıklandı. Uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığı ve sokaklarda satıldığı...

Google Haberlere Abone ol
Bursa Polisi: 6 ayda 1,5 ton uyuşturucu yakaladık, özel ekip kurduk

Son zamanlarda uyuşturucu maddeden kaynaklanan ölüm vakalarıyla gündeme gelen Bursa’da, 2014’ün ilk 6 aylık bölümünde 1,5 ton uyuşturucu madde yakalandığı açıklandı. Uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığı ve sokaklarda satıldığı yönündeki basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine bir açıklama yapan Bursa Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu satıldığı belirlenen mahallelerde 24 saat aralıksız özel ekiplerin bulundurulduğunu duyurdu.

Yıldırım ilçesi Meydancık Mahallesi’nde uyuşturucu madde satışının yaygınlaştığı ve alenileştiği yönünde bazı basın organlarında haberlerin yayınlanması üzerine, Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, özellikle Meydancık Mahallesi’nde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs veya şahısların yakalanmalarına yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiği vurgulandı. 21 Mayıs 2014 tarihinden itibaren, hem asayişe müessir konular hem de uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik 24 saat esasına göre çalışan ekiplere takviye olarak sokak timlerinden oluşan özel ekiplerin de görevlendirildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, çalışmaların Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından alınan 8 motosiklet ve 2 ekip otosu ile desteklendiği dile getirildi.

YENİ YILDA GEÇEN SENEDEN DAHA ÇOK UYUŞTURUCU MADDE YAKALANDI, 180 ZANLI TUTUKLANDI

İstatistiki bilgilerin de kamuoyu ile paylaşıldığı açıklamada, 2013 yılı içerisinde 941 kilo uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmesine rağmen 2014’ün ilk 6 aylık döneminde düzenlenen operasyonlarda 1 ton 565 kilo 573 gram esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2013 yılı içerisinde 9 bin 802 adet ecstasy uyuşturucu hap elde edilmiş iken, 2014 yılı ilk 6 ay içerisinde 43 bin 533 adet ecstasy uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Ayrıca, geçen yıl toplamda 4 bin 194 gr Bonzai ile geçirilmiş, 2014 yılı ilk 6 ay içerisinde yakalanan Bonzai miktarı ise 13 bin 674 grama ulaşmıştır. Yapılan bu çalışmalarda 2014 yılı 6 ay içerisinde uyuşturucu madde ticareti yapan 277 şahıs yakalanmış, yakalanan bu şahıslardan 180'i çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. Bu şahısların ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalar sonucu; çeşitli çap ve markalarda 40 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 417 adet fişek, 13 adet çeşitli markalarda tüfek, 14 adet kuru sıkı tabanca ve çok sayıda kesici ve delici alet ele geçirilmiştir. 23 Haziran 2014 tarihinde Yıldırım ilçesinde 19.00-24.00 saatleri arasında periyodik olarak yapılan uygulamalarda ise 42 araç ile 299 kişi kontrol edilmiştir. Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik olarak yapılan çalışmalar, bugüne kadar ara verilmeden sürdürüldüğü gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edilecektir. İlimizin huzur ve güvenliği için çalışmalarımız devam etmektedir."

CİHAN

Yorumlar