Bursa merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Bursa merkezli başlatılan 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine ilişkin operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 152'ye yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Bursa merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Bursa merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlı sayısı 152'ye çıktı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye yönelik başlattığı operasyon sürüyor.

Gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, eski Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı ve eski BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman ve oğulları, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er ile birçok firma ve derneğin yöneticisinin de aralarında bulunduğu kişilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 152'ye ulaştı. Zanlılardan 96'sının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, 56'sının ise Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde sorgulandığı bildirildi.

Bunların önemli bölümünün iş adamı olduğu, aralarında eski bürokrat, doktor, mali müşavir ve avukatların da bulunduğu öğrenildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen operasyon kapsamında gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

Yorumlar