Bursa, 'Medikal Ve Termal Turizm Forumu'na hazırlanıyor

Kaplıcaları ve termal suları ile ünlü Bursa’da, ‘Bursa Medikal ve Termal Turizm Forumu’ yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Bursa, 'Medikal Ve Termal Turizm Forumu'na hazırlanıyor

Kaplıcaları ve termal suları ile ünlü Bursa’da, ‘Bursa Medikal ve Termal Turizm Forumu’ yapılacak.

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) ile Plaza Turizm işbirliği ile 19-22 Şubat 2014 tarihleri arasında Crowne Plaza Hotel’de gerçekleştirilecek forumun tanıtımı Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, BUSAT Kurucu Başkanı Dr. Mustafa Esgin, BUSAT Başkanı Dr. Metin Yurdakoş, Plaza Turizm Genel Müdür Serdal Can tarafından yapıldı.

Bursa Sağlık Turizm Derneği Başkanı Dr. Metin Yurdakoş, forumla birlikte medikal ve termal turizm alanındaki imkanların tanıtılacağını dile getirdi. Yurdakoş, şunları ifade etti: “Var olan özelliklerimiz yurt içi ve dışında yaptığımız görüşmelerde imrenilerek dinlenmektedir. Demek ki, Bursa sağlık turizmi konusunda insanların arayabildiği bütün özelliklere haizdir. Bunu dünya kabul etmişken artık daha önemli adımlar atma zamanı gelmiştir. Tarih öncesinden bugüne önemli donelere sahip Bursa, tarihin başkenti olması yanında tamamen bir yer üstü müzesi olarak da beğeni toplamaktadır. Termal kaynaklarının zenginliği ve yoğun kullanımı konusunda da son yıllarda önemli aşamalardan geçtik. Artık 4 mevsim ya da 12 ay tatil merkezi olarak düşündüğümüz Bursa’yı sağlık konusunda da önemli bir merkez olarak sunma zamanı gelmiştir.”

BUSAT Kurucu Başkanı Dr. Mustafa Esgin ise Bursa Medikal ve Termal Turizm Forumu’nun Bursa için bir milat olacağını söyledi. Esgin şunları kaydetti: “Bursa, yıllar boyunca termalin ve şifalı suların başkentliğini yapmış bir şehir. Bu özellikleriyle Bursa, 2 bin yıllık tarihi geçmişinin verdiği güçle, termalde ve sağlık turizminde gelecek yılların da başkentliğini yapacak.” diye konuştu. Esgin, Bursa’nın termalleriyle önce Bursalıların buluşacağını dile getirdi.

Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun de “Geçmiş dönemde yapılan çalışmaların meyvelerini alma zamanı yaklaşıyor. Bundan sonra daha çok hareketlilik bekliyoruz. Özel sektörün öncülük yapmasından da memnunuz.” dedi.

Plaza Turizm Genel Müdür Yardımcısı Ersoy Tabaklar, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlar ile özel sağlık sektörünün güç birliğiyle gerçekleştirilecek olan forum kapsamında, alım heyetlerinin Bursa’ya geleceğini ve ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceğini ayrıca kurum ziyaretleri yapılacağını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar