Bursa kitap fuarı, yarın kapılarını açıyor

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından bu yıl 12.'si düzenlenecek Kitap Fuarı, yarın düzenlenecek törenle ziyaretçilere kapılarını açacak.

Google Haberlere Abone ol
Bursa kitap fuarı, yarın kapılarını açıyor

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından bu yıl 12.'si düzenlenecek Kitap Fuarı, yarın düzenlenecek törenle ziyaretçilere kapılarını açacak. Geçen sene yaklaşık 255 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı bu yıl en az 300 binin üzerinde insanın ziyaret etmesi bekleniyor.

Girişin ücretsiz olacağı, birbirinden ünlü birçok yazar ve yayın evinin yer alacağı program 23 Mart 2014 Pazar Günü'ne kadar ziyarete açık kalacak. Bu yıl 12.'si düzenlenecek Kitap Fuarı ile 18 Mart 2014 Salı Günü açılacak Eğitim Fuarı'nın tanıtımı Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, geçen yıla oranla önemli bir büyümenin yaşandığı fuarın bu yıl daha büyük bir katılımla kitapseverleri buluşturacağını söyledi. Kitaplarla buluşma fırsatını vatandaşların kaçırmamasını isteyen Ersözlü, 6 salonda birçok yayın evi, sanatçı, eleştirmenin yer alacağı fuarın önümüzdeki 10 günde kültür, edebiyat dünyasına önemli katkılar sunacağını kaydetti.

ÇOCUK VE GENÇLİK ŞÖLENİ YAPILACAK

Tüyap Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu da, sözlerine son günlerde ülkede yaşanan olumsuzluklara dikkat çekerek başladı. Kavukçuoğlu, 30 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kaldığı bir süreçte başka acılar yaşanmaması temennisinde bulunurken, fuar sürecinde 80 ayrı kültür etkinliğinin yapılacağını söyledi.
Yaklaşık 500 yazarın etkinliklere katılacağını anlatan Deniz Kavukçuoğlu, programlar kapsamında çocuk ve gençlik edebiyatı şölenlerinin de yapılacağını bildirdi. Geçtiğimiz günlerde ölen çocuklar anısına bunları yapacaklarını anlatan Kavukçuoğlu, bu konuda da 45 etkinliğin yapılacağını söyledi. Çocukların ölmesinden sonra bazı bakanların attığı tweetleri de eleştiren Kavukçuoğlu, "Böyle insanlarla yaşamaktan utanç duyuyorum. Çocuklar insandır etkinliğinden de bundan dolayı kıvanç duyuyorum" şeklinde konuştu.

EN ÇOK 7 - 14 YAŞ GRUBU OKUYOR

Yapılan araştırmalar ile ilgili bilgi veren Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal da ilginç açıklamalarda bulundu.
Metin Celal, geçen yılla kıyaslama yaparak şunları söyledi: "Geçen yıl kişi başı kitap okuma oranı 7,1 idi. Bu yıl aynı dönemde yüzde 12'lik bir büyüme var. Bu yılın ilk iki ayında da artış var. Ocak ayında aynı döneme göre yüzde 15, Şubat ayında ise yüzde 12'lik artış yaşandı. En çok okuyan grubunda ise 7- 14 yaş grubu pay alıyor. Geçen yıl 255 bin ziyaretçi gelmiş, bunların 98 bini öğrenci. Bu da okuma alışkanlığının olduğu göstergesi. Fuara 280 yayınevi katılıyor. Dini, sosyal, politik her görüşten yazarı görmek mümkün. Keşke Kitap Fuarı'nda bakış Türkiye genelinde de olsa"

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici ise çocuklarda kitap sevdası olmadığından yakınırken, bu yılki fuarın daha iyi olması temennisinde bulundu.

YAZARLAR

Tüyap Bursa Fuar alanında 15 - 23 Mart tarihleri arasında açık kalacak fuarlara bazı Fransız yazarların yanı sıra, katılacak bazı yazarlar arasında Doğan Hızlan, Yılmaz Özdil, Gülten Dayıoğlu, Ercan Kesal, Ayşe Kulin, gibi birbirinden ünlü yazarlar okuyucularla buluşacak. Ayrıca fuar kapsamında çeşitli etkinlik ve söyleşilerde düzenlenecek. CİHAN

Yorumlar