Bursa Kent Konseyi Kültür Sanat Haftası'na hazırlanıyor

Bursa Kent Konseyi (BKK), BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu gönüllülerin katkılarıyla 17-22 Şubat tarihleri arasında ‘Kültür Sanat Haftası’ düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Bursa Kent Konseyi Kültür Sanat Haftası'na hazırlanıyor

Bursa Kent Konseyi (BKK), BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu gönüllülerin katkılarıyla 17-22 Şubat tarihleri arasında ‘Kültür Sanat Haftası’ düzenliyor. BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu katılımcıların katkılarıyla 17-22 Şubat 2014 tarihleri arasında ‘Kültür Sanat Haftası’ programını başlatacak olan Kent Konseyi, tarihi ve kültürel sanatlarla ve bu sanatlara gönül vermiş insanları Bursalılarla buluşturuyor. Ebru, tezhip, çini, rolyef, takı, filografi, minyatür, bakır, dokuma, koza, kaligrafi ve deri tasarımı başlıklarının ele alınacağı program, bir hafta boyunca Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde yapılıyor.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, 4 Meclis, 30 Çalışma Grubu ve yüzlerce gönüllü katılımcıyla beraber ülkeye, şehre ve topluma faydalı çalışmalara imza attıklarını söyledi. Kurulduğu günden bu yana herkese ve her kesime söz hakkı veren Kent Konseyi’nin insanlara kendilerini geliştirebilme imkanı verdiğini ifade eden Pala, “Gönüllülerimizle birlikte şehrin kültür sanat hayatına katkıda bulunmaya, insanları sosyal hayatın içerisine daha fazla çekmeye çalışıyoruz. Resim sergileri, konserler, toplantılar, paneller gibi birçok faaliyetle bunu başardık. 17-22 Şubat tarihleri arasında da gönüllülük bilinciyle ‘Kültür Sanat Haftası’ başlatıyoruz. Organize eden, düzenleyen, katılan, konuşan herkes gönüllü katılımcılarımızdan oluşuyor. Bursalıları unutulmuş sanatlar hakkında bilgilendirmeyi, bu sanatlara gönül vermiş insanları desteklemeyi hedefliyoruz. Tüm Bursalıları bir hafta sürecek olan çalışmalara davet ediyoruz” dedi.

17 Şubat Pazartesi günü saat 18.00’da ebru, tezhip, çini, rolyef, takı, filografi, minyatür, bakır, dokuma, koza, kaligrafi, deri tasarımı ve ‘Osmanlı Kaftanları Defilesi’ ile başlayacak olan ‘Kültür Sanat Haftası’ şu programlardan oluşuyor;

18 Şubat Salı
Saat 13.00 Atölye çalışması (Ebru)
Saat 18.00 Ustalarla söyleşi
Saim Devrilmez (Filografi üzerine)
Mahmut Peşteli ve Tuğba Balcıoğlu (Ebru ile hasbihal)

19 Şubat Çarşamba
Saat 13.00 Atölye çalışması (Çini)
Saat 15.00 Türk Sanat Müziği
Saat 18.00 Ustalarla söyleşi
Safiyüddin Erhan (Şahsiyet, şehir ve medeniyet)

20 Şubat Perşembe
Saat 13.00 Atölye çalışması (Kaligrafi)
Saat 15.00 Tasavvuf Müziği
Saat 18.00 Ustalarla söyleşi
Turgut Tuna (Çini hakkında)
Hayri Tekgöz (Yazı yolcusu)

21 Şubat Cuma
Saat 13.00 Atölye çalışması (Dokuma ve Filografi)
Saat 18.00 Ustalarla söyleşi
Yard. Doç. Dr. Bedri Mermutlu (Bursa’da mezar kültürü ve mezar taşları)

22 Şubat Cumartesi
Saat 13.00 Atölye çalışması (Rolyef ve Koza)
Saat 15.00 İlahi ve sema gösterisi
Saat 18.00 Kokteyl ve kapanış CİHAN

Yorumlar