Bursa İl Öğrenci Meclisi'nin yeni başkanı Emirhan Demirbağ oldu

Bursa İl Öğrenci Meclisi toplanarak bir yıl boyunca kendilerini temsil edecek başkan ve ekibini seçti.

Google Haberlere Abone ol
Bursa İl Öğrenci Meclisi'nin yeni başkanı Emirhan Demirbağ oldu

Bursa İl Öğrenci Meclisi toplanarak bir yıl boyunca kendilerini temsil edecek başkan ve ekibini seçti. Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi çerçevesinde oluşturulan İl Öğrenci Meclisi başkanlık seçimleri Özel Yedi Renkli Çınar Okulları'nda yapıldı. Seçimden galibiyetle ayrılan Emirhan Demirbağ Bursa İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi.

Öğrencilerin demokratik yollarla kendilerini ifade edebilmesi ve öğrenciler arasında demokrasi kültürünün geliştirilmesini sağlayabilmek için gerçekleştirilen uygulamada heyecanlı geçiyor. Seçimlere Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Yazır da katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, yapılan seçimlerde demokrasinin tam olarak tecelli edeceğine değinirken. Seçilen başkan ve diğer üyelerin ise Bursa’daki 600 binden fazla öğrenciyi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi.

47 öğrenci meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde başkan adaylarından Münire Merve Uzluk 4 oy, Mazlum Güler 12 oy, Gökhan Gül 11 oy ve Emirhan Demirbağ ise 17 oy aldı.

Seçimden galibiyetle ayrılan Emirhan Demirbağ ve ekibi Bursa İl Genel Meclisi Başkan ve üyeliklerine seçildi. Deminbağ ve ekibi, Ankara’da oluşturulacak olan Türkiye Öğrenci Meclisinde Bursa’yı temsil etme hakkını elde etti. CİHAN

Yorumlar