Bursa Endüstri Zirvesi kalıpçılarla daha güçlü

TÜYAP Bursa Fuarcılık tarafından Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) ile ortaklaşa düzenlenen Kalıp Avrasya Fuarı bu yıl Bursa Otomobil ve Ticari Araçlar Yan Sanayileri Fuarı ile birleştirilerek Bursa Ekonomi Zirvesi ile eş zamanlı olarak 4-7 Aralık.

Google Haberlere Abone ol
Bursa Endüstri Zirvesi kalıpçılarla daha güçlü

TÜYAP Bursa Fuarcılık tarafından Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) ile ortaklaşa düzenlenen Kalıp Avrasya Fuarı bu yıl Bursa Otomobil ve Ticari Araçlar Yan Sanayileri Fuarı ile birleştirilerek Bursa Ekonomi Zirvesi ile eş zamanlı olarak 4-7 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacak.

Yeni düzenleme ile ilgili bilgi vermek amacıyla TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği Başkanı Şamil Özoğul ve Prestij Yayıncılık Genel Müdürü Kenan Anıl Almira Otel’de ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ersözlü, “Kalıp, makine, otomasyon imalat endüstrisine hitap eden fuarlar Bursa endüstri zirvesinde sektöre yeni bir soluk getirecek. Zirvede bu yılki hedefimiz 40 bin metrekare alanda, yaklaşık bin dolayında önemli üretici ve ithalatçıyı bir araya getirmektir.” dedi.

UKUB Başkanı Şamil Özoğul da toplantıda yaptığı konuşmada, otomotiv ve beyaz eşya üretiminde küresel tedarik merkezi haline gelen Türkiye’de sürekli artan üretim kapasitesi ile Türk kalıpçılık sektörünün de geliştiğini vurguladı. Özoğul, “2 yılda bir düzenlenen ve bu yıl 7’ncisini düzenleyeceğimiz Kalıp Avrasya Fuarı’nı, sektörümüzün faaliyetlerini sergilemek açısından çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz.” ifadesini kullandı

    Üretim değerleri, bölgeden yapılan ihracat ve yurtiçindeki pazar payı dikkate alındığında üretim yapan tüm sektörlerin ihtiyaç duyduğu kalıp ve kalıp sanayinin önemli merkezi olan Bursa’da ülkenin tek fuarı olan Kalıp Avrasya Fuarı’nın düzenlenmesinin çok önemli olduğunu da vurgulayan Özoğul, “Fuar bu yönüyle de önemlidir. Türk kalıp sektörü gelişme aşamasındadır. UKUB olarak bizde sektörün önünü açmak için gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

    Öte yandan bu yılki Bursa Ekonomi Zirvesi’ne TÜYAP ve UKUB’un yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ve Prestij Yayıncılık firmasının da destek vereceği bildirildi. CİHAN

Yorumlar