Bursa eğitiminin nabzı Yenişehir’de attı

Bursa Yenişehir’de İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar başkanlığında bir araya gelen yöneticiler, Bursa eğitimini masaya yatırdı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa eğitiminin nabzı Yenişehir’de attı

Bursa Yenişehir’de İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar başkanlığında bir araya gelen yöneticiler, Bursa eğitimini masaya yatırdı. Toplantıya Kaymakam Süleyman Yılmaz ve Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil de katıldı.

Toplantı, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker’in, ilçedeki eğitim durumu hakkında yaptığı sunumla başladı. 2013-2014 eğitim öğretim yılı birinci dönem karne notlarının ders ders bir önceki yılla karşılaştırılmasının ardından, Bursa eğitiminde genel başarı durumu değerlendirildi. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üniversite sınavına yönelik olarak yapılan geri kazanım sınavı sonuçları ilçeler ve okullar bazında masaya yatırıldı.

Karne notları ile geri kazanım sınavı sonuçlarının önemli veriler olduğunu ifade eden Atilla Gülsar, “Ders notları ile sınav sonuçlarının okullarda öğretmenlerle bire bir değerlendirilmesini arzu ediyorum. Bu değerlendirmelerden elde edilecek kazanımlar, bundan sonra yapılacak çalışmalar için yol haritası teşkil edecek.” dedi.

Okullarda akıl bankaları kurulmasını isteyen Atilla Gülsar, “Bursa’da görev yapan 29 bine yakın öğretmenimiz var. Bunun çok önemli bir güç olduğunu düşünüyorum. Öğretmenlerimizin oluşturduğu bu beyin gücünü, hızla değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak ve geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize kaliteli eğitim sağlamak için önemli bir potansiyel olarak görüyorum.

Eşinin öğretmen olduğunu hatırlatan Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz da eğitime yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar