Bursa'da FETÖ'ye ait çok sayıda kitap

Bursa'da çalılıkların arasında bulunan iki poşette FETÖ'ye ait kitap, doküman, ödeme planları, senet, kimlik fotokopileri, CD ve çok sayıda belge ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da FETÖ'ye ait çok sayıda kitap
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde çalılıkların arasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait kitap, doküman, ödeme planları, senet, kimlik fotokopileri, CD ve çok sayıda belge bulundu.

Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişiminin ardından konuyla ilgili soruşturmaların devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Genelinde Anayasa'yı ihlal, hükümete karşı suç, silahlı örgüt kurma, örgüte üye olma ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet suçlarından yapılan soruşturmalardan kurtulmak, suçun delillerini gizlemek ve yok etmek amacıyla hareket ettiği anlaşılan ancak henüz kimlikleri tespit edilemeyen şüpheli şahısların 28 Temmuz'da Çayır Mahallesi sınırlarındaki çalılıkların arasına attığı 2 şüpheli poşet içerisinde örgüte ait kitap, doküman, ödeme planları, senet, kimlik fotokopileri, CD ve benzeri şekilde çok sayıda belge bulunduğu görülmüştür.

Ayrıca, poşetle birlikte çok sayıda Kur'an-ı Kerim'in de atıldığı görülmüştür. Bunun üzerine Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılarak, olay yerinde incelmeme yaptırılmış ve ele geçirilen belgelere el konularak, şüphelilerin tespitine yönelik çalışma başlatılmıştır."

Yorumlar