Bursa'da demokrasi nöbeti

Bursa'da binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da demokrasi nöbeti
Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Kentin çeşitli noktalarından AK Parti Bursa İl Başkanlığının da bulunduğu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na akın edenler, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atıp tepkilerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar da Türkçe ve yabancı dillerde dövizler taşıyarak darbe girişimini protesto etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de yaptığı konuşmayı meydana kurulan dev ekranlardan takip eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konserini izledi.

Demokrasi şölenine katılmak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için meydana geldiğini söyleyen öğretmen Kemal Şahin, dua ordusunun Erdoğan'ın arkasında olduğunu belirterek "Dua etmek için meydanlara geldim. Yoksa bu yaşta meydanlarda işim yok. Gün birlik olma ve Başkomutanın arkasında durma zamanıdır. Dualarımız devam edecek. Bundan önce de dua ediyordum ama darbe girişiminin ardından daha içten, kalpten ve daha çok dua ediyorum. Bacaklarım ağrıdı ama beklemeye devam edeceğim." diye konuştu.
Meydandaki vatandaşlardan Emrah Yalçın da FETÖ'nün darbe girişimini kınadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız, reisimiz canımız sana feda olsun. Biz senin emrindeyiz. Koşa koşa şehit olmaya geldik. Yalnız değilsin, sen kefeninle yürürsün de biz seni yalnız mı bırakırız? Her zaman bu meydanlar dolu olacak. Her an ve her saniye meydanlarda şehit olmak için bekliyoruz. Darbe girişimini duyduğumda elim ayağım titredi. Cumhurbaşkanımıza bir şey olmasın diye dua ettim. Haberi alır almaz hemen meydanlara koştuk."
Yoğun trafik yüzünden çok sayıda vatandaşın da ulaşmakta güçlük çektiği meydandakilerin "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Yorumlar