Bursa Büyükşehir Belediyesi de HES kuruyor, üretim 2015'te başlayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çekirge Devlet Hastanesi yakınlarındaki D13 su deposunun hidrolik su gücünden faydalanarak, yıllık 6,5 milyon kW/saat elektrik üretecek. Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü ile Türkiye Elektromekanik...

Google Haberlere Abone ol
Bursa Büyükşehir Belediyesi de HES kuruyor, üretim 2015'te başlayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çekirge Devlet Hastanesi yakınlarındaki D13 su deposunun hidrolik su gücünden faydalanarak, yıllık 6,5 milyon kW/saat elektrik üretecek. Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü ile Türkiye Elektromekanik Sanayi Genel Müdürlüğü (TEMSAN) arasında imzalanan anlaşma gereği, tesisin 2015 yılı sonunda hizmete girmesi hedefleniyor.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, yaptığı açıklamada, "Enerji harcamalarını en aza indirip hem millî ekonomiye katkı sağlamak hem de kaynakların verimli kullanılması amacıyla geçtiğimiz dönem gerek spor tesislerinin gerekse BUSKİ atölyelerinin çatılarına güneş enerjisinden elektrik üreten sistemler kurmuştuk. Şimdi de yenilenebilir enerji üretim yatırımlarına hız verdik. Bir taraftan kuvvetli rüzgar alan bölgelere rüzgar türbinleri kurulması için proje çalışmalarını sürdürüyoruz, bir taraftan da ilk hidroelektrik santralin kurulması için düğmeye bastık." dedi.

YILDA 1,5 MİLYON LİRA TASARRUF

Çekirge Devlet Hastanesi yakınlarındaki D13 deposunun yaklaşık bin 200 kW hidrolik güce sahip olduğunu vurgulayan Genel Müdür Çetinavcı, tesisin yıllık yaklaşık 6 milyon 500 bin kW/saat elektrik üretme kapasitesine sahip olacağını belirtti. Bunun BUSKİ’ye bağlı birimlerde kullanılacağını, sadece bu tesis sayesinde yılda 1,5 milyon liralık tasarruf sağlayacaklarını sözlerine ekledi. Enerji yatırımlarından sorumlu BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Talat Özen de bu tür yatırımlarla enerji giderlerinden tasarruf etmenin yanında millî ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, bundan sonraki süreçte de devam edeceklerini belirtti.

İmza törenine Genel Müdür Çetinavcı ve TEMSAN Genel Müdürü Hilmi Baştürk’ün yanısıra BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Özen, TEMSAN Genel Müdür Yardımcısı Recep Kır ve Pazarlama Daire Başkanı Mehmet Biterge katıldı. CİHAN

Yorumlar