Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bakanlıktan tam not aldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın üst düzey yöneticileriyle 81 ilin bakanlık temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi’nce 2 yıl önce kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni (BTM) ziyaret etti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bakanlıktan tam not aldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın üst düzey yöneticileriyle 81 ilin bakanlık temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi’nce 2 yıl önce kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni (BTM) ziyaret etti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlyas Aydoğan, Bursa’daki çalışmanın ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında’ gündeme getirileceğini söyledi.

BTM’nin Yalova Yolu’ndaki merkezinde gerçekleşen ziyarete; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müsteşar yardımcıları Ramazan Yıldırım ve İlyas Aydoğan ile 81 ilin bakanlık temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan’ın da eşlik ettiği ziyarette bakanlık temsilcileri, istasyonları tek tek dolaşarak deney yaptı. Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Türkiye’de ilk kez Bursa’daki bilim merkezine ziyaret gerçekleştirdiklerini vurguladı. 81 ildeki temsilcilerle BTM’yi dolaşmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Yıldırım, "Burada gerçekten ecdadımızın bilimle ilgili neler yaptıkları ve insanlığa hangi katkıları sağladıkları noktasında heyecan verici bilgilere, deney imkanlarına ulaşıyoruz. Başta Bursalılar olmak üzere ailelerimiz buraya çocuklarını getirirlerse, gelecek nesiller adına, ülkemiz ve insanlık adına güzel gelişmeler yaşanacağı kanaatindeyiz." diye konuştu.

Bakanlık Müsteşar Yardımcısı İlyas Aydoğan ise bakanlık olarak 2016 yılı sonuna kadar tüm büyükşehirlerde 2023 yılı sonuna kadar da tüm illerde birer bilim merkezi kurma yönünde karar aldıklarını söyleydi. Aydoğan, Bursa ve Konya’nın bilim merkezlerini faaliyete başlattığını, Kocaeli ve Kayseri’deki çalışmaların da hızla sürdüğünü ifade etti. Türkiye’de ilk kez Bursa’daki bilim merkezini ziyarete geldiklerini vurgulayan Aydoğan, "Eskiden bu tür kuruluşları sadece izlerdik, gıpta ederdik. Şimdi ise gezebiliyoruz ve dokunarak, deney yaparak bilime ulaşabiliyoruz. Bu mükemmel bir durum. Bursa’daki çalışmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında gündeme getireceğiz." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de bundan 3-4 yıl önce dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e yaptıkları ’81 ile bilim merkezi kurulması yönündeki’ teklifin bugün devlet politikası haline gelmesinden gurur duyduklarını söyledi. Bir zamanlar sadece gelişmiş ülkelerde bulunan ve kendilerini heyecanlandıran bilim merkezlerinin daha kapsamlısını Bursa’da hayata geçirmekten gurur duyduklarını belirten Başkan Altepe, "Çocuklarımızın geleceklerini burada planlıyor olmaları, hem kentimizin gelişmesi hem de ülkemiz açısından oldukça önemli." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar