Bursa Arapça bilgi ve etkinlik yarışması çekişmeli geçti

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İmam Hatip Liseleri Arası 5.

Google Haberlere Abone ol
Bursa Arapça bilgi ve etkinlik yarışması çekişmeli geçti

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İmam Hatip Liseleri Arası 5. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması il elemeleri yapıldı.

    Yarışma Mihraplı Abdülkadir Can İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Fethiye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici’nin yanı sıra il ve ilçe milli eğitim yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

    Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlanan yarışmada konuşan Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, "İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in dili olması hasebiyle Arapça, Araplar dışındaki diğer milletler için de önemli ve öğrenilmesi gerekli bir dil olarak kabul edilmiştir. Bununla birlikte Arapça günümüzde önemini ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gittikçe artıran bir dildir. Bütün Müslümanlar için önemli bir dildir. Çünkü Arapça, Kur'an-ın, Hz. Peygamberin, ecdadımızın bize bıraktığı kültür mirası olan eserlerin ve tüm Müslümanların ortak dilidir.” dedi.

    Jürisinde Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinin yer aldığı Arapça bilgi ve etkinlik yarışmaları 4 kategoride gerçekleştirildi. Organizasyonda bilgi yarışması, şiir, hitabet ve hat/kaligrafi dallarında 20 okuldan toplam 101 öğrenci yarıştı.

    Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Dallarında birinci olan öğrenciler 26 Nisan'da Çanakkale’de yapılacak bölge yarışmasında Bursa’yı temsil edecek. CİHAN

Yorumlar