Büro Memur-Sen: Fazla mesai ücreti tasarısı Başbakanlık’ta

Büro Memur-Sen’in toplu sözleşme kazanımları arasında yer alan fazla mesai ücreti ve servis hizmetiyle ilgili Maliye Bakanlığı yaptığı çalışmayı bitirdi.

Google Haberlere Abone ol
Büro Memur-Sen: Fazla mesai ücreti tasarısı Başbakanlık’ta

Büro Memur-Sen’in toplu sözleşme kazanımları arasında yer alan fazla mesai ücreti ve servis hizmetiyle ilgili Maliye Bakanlığı yaptığı çalışmayı bitirdi. Fazla mesai ücreti konusunda yapılan çalışma, tasarı halinde Başbakanlığa gönderildi. Bütçesinde servis ödeneği bulunan kurumlar ihaleye çıkabilecekken, ödeneği olmayan kurumlar ise Maliye Bakanlığı’na başvurarak ödenek alabilecek.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan’ın Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ile yaptığı görüşmeden kamu çalışanlarını sevindirecek haberler çıktı. Genel Başkanı Yazgan, Genel Eğitim Sekreteri İdris Maden ve Ankara 8 Nolu Şube Başkanı İlhami Yücel ile birlikte Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ağbal’ı ziyaret etti.

Yazgan, geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde elde ettikleri fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ve kamu çalışanlarının servis hizmetinden yararlandırılması kazanımlarının biran önce hayata geçirilmesini istedi. Yazgan, “666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırılan fazla mesai ücretlerinin yeniden ödenmesini toplu sözleşme görüşmelerine taşıdık. Görüşmelerde, Adalet Bakanlığı çalışanlarımıza fazla mesai ücretlerinin ödenmesini karara bağladık. Diğer yandan, IMF ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde 13 yıl önce kaldırılan servis hizmetini toplu sözleşmede geri aldık. Toplu sözleşmede imza altına aldığımız kazanımlar, kamu çalışanlarımızın 2014 ve 2015 yıllarını ilgilendiriyor. Bunun için kazanımlarımız biran önce hayata geçirilmelidir.” dedi.

Bunun üzerine Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ağbal, fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ve servis hizmetiyle ilgili bakanlık olarak yaptıkları çalışmayı bitirdiklerini söyledi. Müsteşar Naci Ağbal, fazla mesai ücretleriyle ilgili çalışmanın tasarı halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, oradan da Başbakanlığa gönderildiğini açıkladı. Bütçesinde servis hizmeti ödeneği bulunan kurumların ihaleye çıkabileceğini belirten Naci Ağbal, ödeneği olmayan kurumların ise Maliye Bakanlığı’ndan ödenek alarak servis hizmetini kurumlarındaki çalışanlara verebileceğini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar