Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı çalışanlarının sorunlarını iletti

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'e Bakanlık çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini iletti.    Uğur Ünalan, Müsteşar Kenan İpek’e, Adalet Bakanlığı çalışanlarının...

Google Haberlere Abone ol
Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı çalışanlarının sorunlarını iletti

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'e Bakanlık çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini iletti.

    Uğur Ünalan, Müsteşar Kenan İpek’e, Adalet Bakanlığı çalışanlarının yüzde 10’una fazla mesai verilmesi ilgili çalışmadan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ünalan, "Adalet Bakanlığı çalışanları arasında fazla mesai çalışması ile ilgili büyük bir rahatsızlık var. Yıllardır adalet çalışanlarına adaletsizlik yapılıyor. Büro Memur-Sen olarak, Adalet Bakanlığı çalışanlarına uygulanacak olan adaletsizliğe son verilmesini ve Meclis’teki çalışmadan bakanlık çalışanlarının lehine bir kararın çıkmasını istiyoruz." dedi.

    "FAZLA MESAİ ÜCRETİ HERKESE VERİLMELİ"

    "İş yoğunluğu fazla olan mahkemelerde çalışan Adalet Bakanlığı çalışanlarının yüzde 10'una verilmesi düşünülen fazla mesai ücretinin genişletilmesi gerekir" diyen Ünalan, şunları söyledi: "Fazla mesai ücreti tüm mahkemeler ile Cumhuriyet Savcılığı Kalemleri, İcra Müdürlükleri, Yargıtay, Danıştay, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Anayasa Mahkemesi, Yüksek Seçim Kurulu ve Adalet Bakanlığı çalışanlarının tümüne verilmesi ve yüzde 10 barajının kaldırılması gerekir."

    "MÜBAŞİRLERDE GENEL İDARE HİZMETLER SINIFINDA OLMALI"

    Kamu kurumlarında görev yapan resmi kıyafetli tüm kamu görevlilerinin Genel İdare Hizmetler Sınıfı'nda olduğuna dikkat çeken Başkan Ünalan, "Sadece Mübaşirler Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda görev yapıyor. Bunun düzeltilerek Mübaşirlerin Genel İdare Hizmetler Sınıfı'na geçirilmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

    "ÇALIŞANLAR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

    "Adalet Bakanlığı olarak, adalet çalışanlarıyla bir anlam ifade ediyoruz" diyen Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, şunları söyledi: "Şuna emin olun ki, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ başta olmak üzere bakanlık çalışanlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah gerekli sonucu alacağız."

    Tüm Adalet Bakanlığı çalışanlarının fazla mesaiden yararlanması için Bakanlık olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Müsteşar Kenan İpek, "Adalet Bakanlığı olarak, Mübaşirlerin de Genel İdare Hizmetler Sınıfı’na geçirilmesi için gerekli çalışmaları başlatacağız." dedi.

    Görüşmede Büro Memur-Sen Genel Sekreteri Engin Kocabey ve Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mengütaycı, Adalet Bakanlığı personelinin maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. CİHAN

Yorumlar