Burdurlu iş adamı yaptırdığı okulun öğrencilerini ihracat döviziyle ödüllendirdi

Burdur’un en büyük ihracatçılarından olan mermerci iş adamı Ercan Akın, 2014 YGS Burdur il birincisi ve kendi yaptırdığı Burdur Ercan Akın Fen Lisesi’nin ilk üç öğrencisini, ihracattan elde ettiği dövizlerle ödüllendirdi.Dünyanın...

Google Haberlere Abone ol
Burdurlu iş adamı yaptırdığı okulun öğrencilerini ihracat döviziyle ödüllendirdi

Burdur’un en büyük ihracatçılarından olan mermerci iş adamı Ercan Akın, 2014 YGS Burdur il birincisi ve kendi yaptırdığı Burdur Ercan Akın Fen Lisesi’nin ilk üç öğrencisini, ihracattan elde ettiği dövizlerle ödüllendirdi.

Dünyanın yirmiden fazla ülkesine ihracat yapan Burdurlu iş adamı Ercan Akın, eğitimi desteklemek için Burdur Organize Sanayii içinde yer alan fabrikasında başarılı öğrenciler için bir ödül programı düzenledi. Programa, Burdur Ercan Akın Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Üstün, Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Şakır, iş adamı Ercan Akın, öğrenciler ve gazeteciler katıldı.

Törende iş adamı Ercan Akın, 2014 yılında YGS’de Burdur il birincisi olan Burdur Ercan Akın Fen Lisesi Öğrencisi Ekin Cemre Bayram’a bin dolar, okul birincisi Hatice Arar’a 750, ikinci Umut Can Doğan’a 500 ve okul üçüncüsü Emre Avşar’a 250 dolar hediye verdi. Öğrencilere, kendi hayatından bilgiler veren iş adamı Akın, yüzüğünü satıp sermaye yaptığını, yaklaşık 29 yıllık bir firmanın şu an dünyanın 20’den fazla ülkesine ihracat yaptığını kaydetti.

Çalışarak başarılamayacak hiçbir iş olmadığını belirten iş adamı Akın, “Okul yaptırmak kadar, eğitime destek vermek de ödemli. Biz de başarıyı daha da artırmak için dövizden elde ettiğimiz dolarlardan bir kısmını öğrencilerimize hediye ettik. Bizim okulumuzdan Türkiye sıralamasında ilk üçe girecek öğrencilere de araba hediye edeceğiz.” diye konuştu.

Burdur Ercan Akın Fen Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Üstün de “Eski hastane binasını kullanıyorduk. Ercan Akın Bey bir yılda okulu bitirdi ve bize teslim etti. İmkânları sınırlı olan bu ilk mezunlarımız böyle güzel bir başarı gösterdi. Devamı gelecek inşallah. Eğitime destek veren iş adamı Ercan Akın’a, okul aile birliğimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ödül törenine katılan Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Şakır ise şunları ifade etti: “Burdur Ercan Akın Fen Lisesi Türkiye’de kısa zamanda isminden söz ettirecek. Çıtayı, okul olarak her geçen gün yükselteceğiz. Çok teşekkür ediyorum. Emanet bir okulda başlayıp, kısa sürede il birincisi olan öğrencilerimize onları eğiten öğretmenlere ve eğitime her anlamda destek veren ve kendi memleketine yatırım yapan iş adamı Ercan Akın’a teşekkür ediyorum.” Ödül programı, fotoğraf çektirilmesi, fabrikanın gezilmesi ve katılımcılara yemek ikramı ile son buldu.

CİHAN

Yorumlar