Burdur Valisi Kürklü: Basın ince çizgide ya yandaş, ya muhalif

Burdur’da Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen bir ödül programa katılan Vali Hasan Kürklü, basının son zamanlarda zor dönemde olduğunu, ince çizgide olduğunu, ya yandaş, yada muhalif olmak zorunda kaldığını söyledi Burdur Ticaret...

Google Haberlere Abone ol
Burdur Valisi Kürklü: Basın ince çizgide ya yandaş, ya muhalif

Burdur’da Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen bir ödül programa katılan Vali Hasan Kürklü, basının son zamanlarda zor dönemde olduğunu, ince çizgide olduğunu, ya yandaş, yada muhalif olmak zorunda kaldığını söyledi

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BUTSO) geleneksel hale getirdiği 'Burdur Ekonomisine Yön Verenler' konulu yarışmaya katılan basın mensupları için, Burdur Serenler Otel’de bir program düzenlendi. 24 Temmuz Basın Bayramı’nda BUTSO’nun düzenlediği ödül programı iftardan sonra gerçekleştirildi.

    Ödül programının açış konuşmasını Butso Başkanı Yusuf Keyik Yaptı. Başkan Keyik, bu yıl ikincisini düzenledikleri programının Burdur ekonomisini geliştirmek, yatırım cazibesini arttırmak olduğunu söyledi.

    Programda bir konuşma yapan Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adnan Taraşlı, 24 Temmuz’un Bayram değil mücadele günü olduğunu söyledi. Başkan Taraşlı, aradan bir asır geçmesine rağmen Türk Basını’nın üzerindeki baskı ve sansürün hiç eksik olmadığını, gazetecilerin hapse atıldığını, ekipmanlarına el konulduğunu, terörizm gibi ağır suçlarla korkutulduğunu, düşüncelerini yazamadığını, yazma özgürlüğünün elinden alınarak işinden kovulduğunu dile getirdi.

    Programa Katılan CHP Burdur Milletvekili Ramazan Özkan ve Burdur’un CHP’li Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de Burdur’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerine Burdur’a yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

    Basının, toplumun eli, ayağı, gözü kulağı olduğunu dile getiren Vali Kürklü, "Basın demokrasimizin olmaz ise olamazlarından birisidir. Hakikaten zor şartlarda da görev yapıyorsunuz. Çok ince bir çizgi. Allah kolaylık versin. Biraz yazılarınızda bir şeyler kaçırsanız ya yandaş oluyorsunuz, ya muhalif. Basının özgür olması, tarafsız olması, objektif olması hem bizim için hem de vatandaşlarımız için çok önemli olduğu kanaatindeyiz." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından 'Burdur Ekonomisine Yön Verenler' konulu yarışmaya katılarak dereceye giren yazılı, görsel ve duyusal basın mensuplarına ödülleri verildi.

    

    İl genelinde günlük, haftalık ve aylık gazete çalışanları, bölgesel ek ve sayfası olan ulusal basın mensupları, internet gazetesi temsilcileri, muhabirleri, yerel radyo, televizyon muhabir ve yapımcılarının katıldığı yarışmada 'Burdur ekonomi haberleri', 'Burdur ekonomisini ilgilendiren röportajlar', 'Burdur Ekonomisine ilişkin köşe yazısı ve makaleler', 'Burdur Ekonomisine ilişkin fotoğraf ve televizyon programcılığı' olmak üzere 4 ayrı kategoride dereceye giren basın mensupları ödüllendirildi.

    Dereceye girenlere plaket ve altın ödülleri, törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi. CİHAN

Yorumlar