Burç'tan 8. sınıf öğrencilerine yönelik ödüllü matematik yarışması

Özel Burç Okulları tarafından, Adana ve çevre ilçeleri kapsayan 8. sınıf öğrencileri arası matematik yarışması düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Burç'tan 8. sınıf öğrencilerine yönelik ödüllü matematik yarışması

Özel Burç Okulları tarafından, Adana ve çevre ilçeleri kapsayan 8. sınıf öğrencileri arası matematik yarışması düzenlenecek.

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı devlet ve özel tüm ortaokullarda öğrenim gören 8.sınıf öğrencilerin katılabileceği yarışmanın birinci aşaması 15 Mart, ikinci aşaması ise 16 Mart tarihinde gerçekleşecek. Yarışma hakkında bilgi veren Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, “Her aşama tek oturumda gerçekleştirilecek. Birinci aşama çoktan seçmeli 60 test sorusundan oluşacak. Sınava giren öğrencilere 10 Türkçe, 20 matematik, 20 fen ve teknoloji, 10 sosyal bilgiler derslerinden soru sorulacak. İkinci aşama sınavı yalnız matematik dersinden olacak ve 10 tane klasik soru sorulacak.” dedi.

Yarışma sorularının ortaokul 8. sınıf müfredatının 1 Mart tarihine kadarki konuları kapsayacağını ifade eden Genel Müdür Sultan Sözeri, “Düzenleyeceğimiz bu yarışma öğrencilerin bilgi ve yeteneklerini ölçmeye yönelik olacak. Yarışmaya katılacak öğrenciler, okulundan alacağı resimli öğrenci belgesi ile nüfus cüzdanını birlikte ibra etmesi gerek. Sınav süreleri 120 dakika olacak. Soruların hazırlanmasında soru hazırlama komisyonu yetkili ve soruların dağılımı komisyonun takdirinde olacak.” şeklinde konuştu.

HER SORU 10 PUAN ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Birinci aşama sınavında 3 yanlışın 1 doğruyu götüreceğini belirten Sultan Sözeri, “Birinci aşama sınav sonucuna göre ilk 200’e girenler, ikinci aşama sınavına girmeye hak kazanacaklar. Ayrıca ikinci aşama cevap anahtarına göre her soru 10 puan üzerinden olacak şekilde değerlendirilecektir.” ifadelerini kullandı. Sözeri, “Derece ve ödül alacakların sıralaması belirlenirken puan eşitliği halinde öğrenciler arasındaki sıralama; yaşı küçük olanın, özürlü olanın tercih edilmesi ve bütün kriterlerin eşitliğinde ise kura çekimi şeklinde olacak. Dereceye giren öğrencilerin ve okullarının ödülleri ikinci aşamanın sonucuna göre törenle verilecek. Yarışma sonuçları 22 Mart Cumartesi saat 14.00’da Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi konferans salonunda yapılacak törenle açıklanacak. İkinci aşamaya girmeye hak kazanan 200 öğrencinin tamamına madalya töreninden sonra başarı belgesi ve tablet çantası da verilecek. İkinci aşama sonucuna göre altın, gümüş ve bronz madalya olmak üzere toplam 60 öğrenci madalya elde edecek. Şimdiden yarışmaya katılacak tüm öğrencilere başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Ayrıca, son başvuru tarihinin 13 Mart Perşembe günü mesai bitimine kadar olacağı bildirilirken, başvuruların online olarak www.burc.k12.tr adresinden veya şahsen Burç Okullarına yapılabilecek. Faks ya da telefonla yapılan başvuruların ise kabul edilmeyeceği öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar