Burçlu öğrenciler çevre temizliği yaptı

Dünya Çevre Günü etkinleri kapsamında Burç Ceyhan Koleji’nde çevre temizliği yapıldı. Beden Eğitimi Öğretmeni Barbaros Gündoğan’ın gözetiminde ve kontrolünde yapılan etkinliklerde öğrencilerde çevre bilinci oluşturulmaya çalışıldı....

Google Haberlere Abone ol
Burçlu öğrenciler çevre temizliği yaptı

Dünya Çevre Günü etkinleri kapsamında Burç Ceyhan Koleji’nde çevre temizliği yapıldı. Beden Eğitimi Öğretmeni Barbaros Gündoğan’ın gözetiminde ve kontrolünde yapılan etkinliklerde öğrencilerde çevre bilinci oluşturulmaya çalışıldı. Neşeli olduğu kadar öğretici de olan etkinlikler kapsamında öğrenciler okul içinde ve çevresinde çevre temizliği yaptı.

1. ve 2. sınıf öğrencileri yıl içerisinde düzenledikleri kampanya ile bir engelli çocuğu arabaya kavuşturabilmek amacıyla düzenledikleri kampanyayla torbalarca mavi kapak topladı. Okul içerisinde oluşturdukları toplama noktalarının yanı sıra çevrede ellerinde poşetle gezerek hem çevre temizliği yaptılar hem de kapak topladılar. Daha önce marangoza yaptırdıkları kuş evlerini boyayıp üzerine isimlerini yazan öğrenciler, okulun yardımcı personeli eşliğinde okul bahçesindeki ağaçlara kuş evlerini astılar. Bu davranışlarıyla doğal hayatı korumak için yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekleyen çocuklar, hem ağaçları korumanın hem de kuşlara barınak sağlamanın mutluluğunu yaşadılar. Burç Ceyhan Koleji Müdürü Evliya Demiraslan, “Eğitimi, hem okul dışında hem okul içinde yaptığımız birçok etkinlik ve çalışma ile gerçekleştiriyoruz. Böylece öğrencilerimiz çok yönlü yetişiyor.” dedi. Demiraslan ayrıca, çevre etkinliklerine katılan öğrencileri çevreye gösterdikleri hassasiyetten dolayı tebrik etti.

CİHAN

Yorumlar