Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Türkiye’yi Belçika’da temsil edecek

Adana Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı projeler Türkiye Liselerarası Proje Yarışması’nda ödül aldı.

Google Haberlere Abone ol
Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Türkiye’yi Belçika’da temsil edecek

Adana Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı projeler Türkiye Liselerarası Proje Yarışması’nda ödül aldı. Doğanata Education Science Energy Engineering Fair'de (DOESEF) seçilen projeler, yurtdışındaki bilimsel yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecek.

İzmir Üniversitesi, Doğanata Eğitim Kurumları ile Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen DOESEF 'te Burç Vural Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencilerinden Ziya Erkoç’un hazırladığı “Yaşlılar veya engelliler için GPS destekli kişisel takip sistemi” Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılacak olan ESI EXPO-Scıences Internatıonal Yarışması’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Aynı yarışmada fizik kategorisinden Burç Vural Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Ali Kaan Tor ve Hasan Basri Kabakçı, ‘Güneş altında serinleyelim’ isimli projeleri teşvik ödülünün yanı sıra madalya ve para ödülünün sahibi oldu.

Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Proje Koordinatörü Bülent Yaman yaptığı değerlendirmede bu yarışmaya 2 proje ile hazırlandıklarını ve ikisinin de ödülle dönmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Yaman, Fizik ve Mühendislik kategorilerinde hazırlanan projelerin sergide büyük bir ilgiyle karşılandığını söyledi.
Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan ise bu başarının tesadüf olmadığını belirterek, “Proje okulu çalışmalarımız, meyvelerini veriyor. Daha önce TUBİTAK proje yarışmasında aldığımız 5 altın 2 bronz madalya sonrasında ülkemizi uluslararasında temsil etme başarısı bizleri mutlu etmiştir. Bu başarıdan dolayı öğrenci ve öğretmenlerimizin yanı sıra desteklerini esirgemeyen velilerimize de teşekkür ediyorum. Bundan sonra da başarılarımız artarak devam edecektir.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar