Burç Okulları'nın şampiyon öğrenci ve yöneticileri, Sözlü’yü ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen ortaokullar arası “Bu Benim Eserim Proje Yarışması”nda 42 bin 494 projeyi geride bırakan Adana Burç Okulu’nun 4 öğrencisi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü...

Google Haberlere Abone ol
Burç Okulları'nın şampiyon öğrenci ve yöneticileri, Sözlü’yü ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen ortaokullar arası “Bu Benim Eserim Proje Yarışması”nda 42 bin 494 projeyi geride bırakan Adana Burç Okulu’nun 4 öğrencisi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

    Adana Burç Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Sözeri, Okul Müdürü İlhami Kara, yönetim kurulu üyeleri, ödül alan öğrenciler Eren Can Gür, Ömer Takkin, İlayda Uslular ve Zeynep Tuğçe Acar kazandıkları başarının içeriğiyle ilgili Hüseyin Sözlü’ye bilgi verdi.

    Ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yüzel Altunbaşak’tan alan öğrencilerin Adana’yı en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Burç Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Sözeri, kentin adını 3 kez anons ettirdiklerini kaydetti. Geleceğin bilim insanlarının bu şekilde yetişeceğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise kazanılan başarıdan Adana ve Türkiye adına mutlu olduğunu ifade etti. Sözlü, Adana’da eğitim çıtasını yükseltmek için belediye olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını vurguladı.

    Finale kalan ve Türkiye 1’inciliği getiren projelere imza atan öğrencileri tebrik eden Sözlü, ‘Polyominalarla Geometrik Modelleme Projesi’yle Eren Can Gür’e, ‘Kaynaşan Üçgenler Projesi’ ile Ömer Takkin’e, matematik dalında ‘Enerji Hidrofan Projesi’ ile İlayda Uslular ve Zeynep Tuğçe Acar’a çeşitli hediyeler verdi. CİHAN

Yorumlar