Burç Okulları'nın 3 projesi Türkiye birincisi oldu

Bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde girdikleri her yarışmada farklarını hissettiren Burç Okulları öğrencileri, Bu Benim Eserim Proje Yarışmasına bu yıl da damgasını vurdu. Ankara'da gerçekleştirilen finalde Burç Okullarının 3 projesi...

Google Haberlere Abone ol
Burç Okulları'nın 3 projesi Türkiye birincisi oldu

Bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde girdikleri her yarışmada farklarını hissettiren Burç Okulları öğrencileri, Bu Benim Eserim Proje Yarışmasına bu yıl da damgasını vurdu. Ankara'da gerçekleştirilen finalde Burç Okullarının 3 projesi birinci seçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğinde ortaokul öğrencilerine yönelik bu yıl 9.su düzenlenen ‘Bu Benim Eserim Proje Yarışması’nın Türkiye finali Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirildi. Bölgeden Türkiye finaline katılmaya hak kazanan 9 projeden 3'ünün sahibi olan Burç Okulları, aynı başarıyı Türkiye finallerinde gösterdi. Burçlu öğrenciler, binlerce projeyi geride bırakarak 3 birincilik birden kazandı.

Türkiye genelinde yarışmaya katılan 42 bin 494 projeyi geride bırakan Burçlu öğrenciler ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın elinden aldı. Polyominalarla Geometrik Modelleme Projesi ile Eren Can Gür ve Kaynaşan Üçgenler Projesi ile Ömer Takkin matematik alanında, Enerji Hidrofan Projesi ile İlayda Uslular ve Zeynep Tuğçe Acar ise fizik alanında birincilik ödüllerini sahibi oldu.

Öğrencilerin, yaşam kalitesini artırmak, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen proje yarışmasında elde edilen başarı ‘Burç klasiği’ olarak değerlendirildi.

Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, "Bölge finalinde Türkiye finaline gidecek 9 projeden 3 tanesinin okulumuzdan seçilmesi bizleri son derece memnun etmişti. Bu sevincimizi yaşarken öğrencilerimizin başarılarını Türkiye finalindeki derecelerle taçlandırması sevincimizi daha da arttırdı. Bu başarıya katkı sunan tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum." dedi.

Burç Çukurova Ortaokulu Müdürü İlhami Kara ve proje danışman öğretmenleri de öğrencileri Ankara'da yalnız bırakmayarak her saniye aynı heyecanı yaşadı. Sonuçların açıklanmasının ardından Burçlu yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler büyük sevinç yaşadı. CİHAN

Yorumlar