Burç Okulları masa tenisinde Türkiye 2'ncisi oldu

Özel Burç Vural Anadolu, Fen ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Sakarya’da düzenlenen Türkiye Liselerarası Masa Tenisi Turnuvası'nda 2.

Google Haberlere Abone ol
Burç Okulları masa tenisinde Türkiye 2'ncisi oldu

Özel Burç Vural Anadolu, Fen ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Sakarya’da düzenlenen Türkiye Liselerarası Masa Tenisi Turnuvası'nda 2. oldu.

Türkiye Liselerarası Masa Tenisi Turnuvasında Adana’yı temsil eden Burçlu tenisçiler, turnuvada gruplarda en iyi 18 takım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) birincisi ile karşı karşıya geldi. 3 gün boyunca oldukça çekişmeli geçen turnuvanın ilk gününde 5’li grupta yer alan Burç Vural Anadolu, Fen ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, rakiplerini yenerek üst tura çıkmayı başardı. Burçlu tenisçiler bu turda İzmir Özel Yamanlar Kolejini 3-1, İstanbul Tuna Anadolu Sağlık Meslek Lisesini 3-0, Ankara Özel Samanyolu Kolejini 3-1, yarı finalde de İstanbul Özel Asya Kolejini 3-1’lik skorla alt ederek finale yükseldi. Burçlu tenisçiler Zihni Batuhan Şahin ve Abdullah Talha Yiğenler, finalde de çok çekişmeli bir maçın sonunda Türkiye 2’ncisi oldu. Türkiye Liseler arası Masa Tenisi Turnuvası'nın ardından duygularını dile getiren Zihni Batuhan Şahin ve Abdullah Talha Yiğenler, yıllar sonra Adana’ya masa tenisinde önemli bir sonuçla dönmenin mutluluğunu yasadıklarını belirttiler.

Sosyal ve sportif faaliyetlerin eğitim sistemlerinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, “Birçok sportif branşta Adana’da ve ulusal bazda büyük başarılar elde ettik. Türkiye 2’nciliğini kazanan masa tenisi takımımızı, bu başarıda emeği geçen öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Okul Müdürü Mustafa Gürhan ise “Eğitim alanındaki başarılarımızın yanı sıra spora verdiğimiz önem ve desteğin karşılığını aldığımızı, bu sonuçla bir kez daha kanıtlamış olduk.” dedi. Beden Eğitimi Öğretmeni Erhan Gürgiç de, bu sonuçtan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Bu başarıyla her yıl Adana’dan gruplara bir takim gidiyor ancak elde ettiğimiz dereceyle önümüzdeki yıldan itibaren gruplarda Adana 2 takımla temsil edilecek. Ayrıca bu sonuçla öğrencilerimizden Talha Yiğenler ve Batuhan Şahin 4-10 Nisan tarihlerinde Fransa'da düzenlenecek Dünya Şampiyonasında milli takıma seçilerek ayrıca gurur kaynağı oldular” ifadelerine yer verdi. CİHAN

Yorumlar