Burç Okulları Amerika'daki matematik olimpiyatlarında 13 madalya kazandı

Adana Özel Burç Okulları, Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 60.

Google Haberlere Abone ol
Burç Okulları Amerika'daki matematik olimpiyatlarında 13 madalya kazandı

Adana Özel Burç Okulları, Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 60. (AMC-8) Uluslararası Ortaokul Matematik Olimpiyatı'nda 5 altın, 4 gümüş, 4 bronz olmak üzere 13 madalya kazandı.

ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından yapılan ve ortaokullar arasında dünyanın en prestijli yarışması sayılan 60. (AMC-8) Uluslararası Matematik Olimpiyatı'na bu yıl dünya genelinde 86 ülkenin 6000 okulundan 350 bin öğrenci katıldı. Türkiye'den yarışmaya katılan okullar arasında bulunan Özel Burç Okulları öğrencileri, 5’i altın madalya olmak üzere, 4 gümüş ve 4 bronz madalya ile büyük bir başarıya da imza attı. Yarışmada madalyalar Türkiye, Güney Kore, Çin, Amerika, Kanada, Rusya ve Tayvanlı öğrenciler arasında paylaşıldı.

Yarışmada Özel Burç Okulları öğrencilerinden Ayşe korkmaz, Erencan Gür, Yunus Emre Güven, Ömer Mert Mencek ve Ahmet Eren Kardaş altın madalya kazanırken, Yektanur Demirci, Mustafa Faruk Kılınçlı, Kadircan Bozkurt, Mehmet Efe Aloğlu gümüş madalya elde ederken, Mehmet Yiğit Sarı, Ahmet Nahid Ceylan, Nuh Eray Gür, Rabia Türkdemir de bronz madalyanın sahibi oldu.

Uluslararası Ortaokul Matematik Olimpiyatı'nda elde edilen başarının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, "ABD Matematik Birliği’nin 86 ülkede gerçekleştirdiği bu olimpiyat, dünyanın en önemli okullarının katılımı ile yapılıyor. Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda ülkemizi en güzel şekilde temsil etmenin haklı sevincini yaşıyoruz.” şeklinde konuştu. Sözeri, " Öğretmenlerimi, öğrencilerimi ve velileri böylesine önemli bir başarıdan dolayı kutluyorum. Adana ve Türkiye’miz için dünya ile yarışıyoruz." dedi.

Burç Okulları Olimpiyat Koordinatörü Emrah Türkmen ise “Ülkemizi ileride en iyi şekilde temsil edecek öğrencilerle şu an beraber olmanın sevincini yaşıyorum. Başarılarının temelinde öğrencilerimizin kendi hayalleri var.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar