Burç Ögeli tenisçiler Türkiye 2’ncisi oldu

Adana Burç Öge Ortaokulu, Mardin’de düzenlenen Masa Tenisi Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda 2.

Google Haberlere Abone ol
Burç Ögeli tenisçiler Türkiye 2’ncisi oldu

Adana Burç Öge Ortaokulu, Mardin’de düzenlenen Masa Tenisi Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda 2. oldu.

Türkiye Yıldızlar Masa Tenisi Turnuvası’nda Adana’yı temsil eden Burçlu tenisçiler, turnuvada gruplarda en iyi 18 takım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) birincisi ile karşı karşıya geldi. 3 gün boyunca oldukça çekişmeli geçen turnuvanın ilk gününde 5’li grupta yer alan Burç Öge Ortaokulu, rakiplerini yenerek üst tura çıkmayı başardı.

Burçlu Tenisçiler, bu turda İzmir İhsane Tuna İlköğretim Okulu’nu, Kayseri Özel Tekden Koleji’ni, yarı finalde de yine Kayseri Özel Tekden Kolejini 3-0’lik skorla geçerek finale yükseldi. Finalde Ankara Özel Samanyolu Koleji ile karşılaşan Burç Öge Ortaokulunun başarılı tenisçileri Türkiye 2.si oldu.

Burçlu tenisçiler, Fatma Aykutluğ, Aybuke Öner, Çağla Yağmur Konur ve Tasnim Naphan Türkiye 2’ncisi olarak Adana’ya döndü. Yıldızlar Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası’nın ardından duygularını dile getiren Fatma Aykutluğ, “Bu başarımızı lise hayatımız dada devam ettirip Burç okullarını her zaman en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Okulumuza bu güzel sonucu getirdiğimiz için çok mutluyuz.” dedi.

Sosyal ve sportif faaliyetlerin eğitim sistemlerinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, “Birçok sportif branşta Adana’da ve ulusal bazda büyük başarılar elde ettik. Türkiye 2’nciliğini kazanan masa tenisi takımımızı, bu başarıda emeği geçen öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Okul Müdürü Abdullah Akça ise “Eğitim alanındaki başarılarımızın yanı sıra spora verdiğimiz önem ve desteğin karşılığını aldığımızı, bu sonuçla bir kez daha kanıtlamış olduk.” ifadelerini kullandı. Beden Eğitimi Öğretmeni Tuba Sultan Ünal da, bu sonuçtan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Bu başarıyla her yıl Adana’dan gruplara bir takım gidiyor ancak elde ettiğimiz dereceyle önümüzdeki yıldan itibaren gruplarda Adana 2 takımla temsil edilecek.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar