Burç Eğitim Kurumları'ndan, 4x4 matematik yarışması

Özel Burç Eğitim Kurumları, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet ve özel tüm ilkokullarda öğrenim gören 4.

Google Haberlere Abone ol
Burç Eğitim Kurumları'ndan, 4x4 matematik yarışması

Özel Burç Eğitim Kurumları, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet ve özel tüm ilkokullarda öğrenim gören 4.sınıf öğrencilerine özel, Adana genelinde iPad 2, netbook ve tablet bilgisayar ödüllü matematik yarışmasının ilk aşaması gerçekleşti.

    Yarışma ile ilkokul 4. sınıf öğrencilerinde matematik bilincini geliştirmeyi, matematiği sevdirmeyi ve çocuklarda matematiksel düşünme yeteneğini arttırmayı hedeflediklerini belirten Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, “Bu sayede TÜBİTAK Ortaokul Matematik Olimpiyatı'na olan ilgiyi ve katılımı arttıracağız. Örneğin 2013-2014 de Bilim Olimpiyatları'nda son 2 aşamaya kalan 5 öğrencimizden Mahmut Ayan, matematik dalında Türkiye 3. sü olarak bronz madalya alarak Adanamızın gururu olmuştur. Bunu birçok öğrencimizin yaşaması gereken bir duygu olarak görüyorum. Ayrıca ortaokullarımızın olimpiyat çalışmalarını bireysel ve kurumsal olarak teşvik ederek, uzun vadede öğrencilerimizin ve ilimizin başarısının artmasına katkıda bulunacağına inanıyorum. Başarılı öğrencileri ödüllendirip daha başarılı olmaları için teşvik etmek amacı ile de bu yarışmayı düzenledik” şeklinde konuştu.

    4. sınıfların 22 Şubat 2014 tarihinden önceki müfredatı ve geçmiş senelerin müfredatını kapsayacak şekilde hazırlanan yarışmanın 3 aşamadan oluşacağını belirten Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, sözlerine şu şekilde devam etti: “Birinci aşama 22 Şubat 2014 Cumartesi yapıldı ikinci aşama ise 23 Şubat 2014 Pazar günü saat 10:00’da, üçüncü aşama ise 27 Şubat 2014 ile 2 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.”

    Yarışmada altın, gümüş ve bronz madalyaların yanı sıra altın madalya kazanan öğrencilere iPad, gümüş madalyaya notebook bilgisayar, bronz madalyaya ise tablet bilgisayar verileceğini belirten Sözeri, ilk 200'e girecek diğer öğrencilere de tablet çantası verileceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar