Burç Çukurovalı öğrenciler gezerek öğrendi

Burç Çukurova Ortaokulu öğrencileri, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) faaliyet gösteren Güney Çelik Fabrikası’nın üretim faaliyetlerini yerinde inceledi. Okul müdürü İlhami Kara, fen ve teknoloji dersi öğretmeni...

Google Haberlere Abone ol
Burç Çukurovalı öğrenciler gezerek öğrendi

Burç Çukurova Ortaokulu öğrencileri, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) faaliyet gösteren Güney Çelik Fabrikası’nın üretim faaliyetlerini yerinde inceledi.

Okul müdürü İlhami Kara, fen ve teknoloji dersi öğretmeni Özgür Tokat ile PDR öğretmeni Özgür Akan nezaretinde fabrikayı gezen 7 ve 8. sınıf öğrencileri, ziyaretten memnun kaldı. Öğrencilerin mühendislik bilimlerine olan ilgisinin artırılması amaçladıklarını belirten PDR öğretmeni Özkan Akan, “Öğrenciler, fabrika gezilerinde hem görsel hem de işitsel olarak incelemelerde bulunarak meslekler hakkında bilgi sahibi oluyor. Bu tür gezilerin öğrencilerin meslek seçimlerine katkısı büyük.” dedi.

Fen ve teknoloji dersi öğretmeni Özgür Tokat, öğrencilerin gezi sırasında fabrikanın AR-GE biriminde yapılan projeleri ve yapım aşamalarını izleme imkânı bulduğunu belirtti.

Burç Çukurova Ortaokulu Müdürü İlhami Kara, yaşayarak ve görerek öğrenmenin önemine dikkati çekti. Kara, ''Teorik bilgilerin pratiğe dönüşmesi öğrencilerimizin öğrendiklerinin pekişmesini sağlıyor.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar