Burç Çukurova’da Robotik Kulüp çalışmalarına başladı

Adana Özel Burç Çukurova Ortaokulu, öğrencilere bilim ve teknolojiyi eğlenerek öğrenebileceklerini göstermek amacıyla Robotik Kulübü kurarak eğitim programına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Burç Çukurova’da Robotik Kulüp çalışmalarına başladı

Adana Özel Burç Çukurova Ortaokulu, öğrencilere bilim ve teknolojiyi eğlenerek öğrenebileceklerini göstermek amacıyla Robotik Kulübü kurarak eğitim programına başladı. Okul Müdürü İlhami Kara, robotik kulübünün araştıran, üreten ve geliştiren bireylerin yetişmesinde büyük önem taşıdığını söyledi.

Tasarım, programlama, problem çözme, dikkat artırma ve geleceğin robot tasarımlarını yapmaları için de robot kulübünü kurduklarını dile getiren okul müdürü İlhami Kara, “Alanında uzman akademisyenler tarafından hazırlanan müfredat robotlab ‘kıdslab’ adı altında Amerika, Kore ve Japonya’da uygulanan bir sistem. Okulumuzda Temel Robotik Eğitim ve İleri Robotik Eğitim olmak üzere iki alanda eğitimlerimiz olacak. Bu eğitim ve çalışmaların sonunda da öğrencilerimizle birçok ulusal ve uluslararası yarışmalara katılıp okulumuzu, Adana’mızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek dereceler kazanacaklarına inanıyoruz.” diye konuştu.

Robotik bilimine tüm dünyada ve ülkemizde yapılan teşvik ve yatırımların sebebi çok önemli akademik bulgulara dayanmaktadır diyen Kara, “Yakın gelecek tahminleri robotik biliminin vazgeçilmez ve en geçerli bilim ve mühendislik alanı olacağını net bir şekilde öngörmektedir. Dünya'nın birçok önemli kurumu bu konuda ilgiyi artırmak için çalışmalar yapmakta, ulusal çapta dikkat çeken organizasyonlar ve yarışmalar düzenlemekte ve bu bilimin müfredatın içine dâhil etmek üzere revizyonlar üzerinde çalışmakta veya destek vermektedir. Bu konuyla ilgili düzenlenen organizasyonlarda gerçekleştirilen başarılar eğitim kurumları için önemli saygınlık sebebi olmakta ve büyük bir prestij kazandırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Burç Çukurova Ortaokulu Robot Kulübü Koordinatör Öğretmeni Özgür Tokat ise dünya üzerinde ilkokul ve lise düzeyinde düşmekte olan bilim ve teknolojiye olan ilginin nasıl artırılabileceği konusunda yapılan araştırmalarda, robotik eğitiminin en yüksek pozitif etkiyi oluşturduğu ve robotik bilimi üzerine çalışma yapan okullarda ilginin en yüksek düzeyde tutulabildiğinin anlaşıldığına dikkati çekti. Böylelikle sadece teknoloji kullanan değil, üreten bireyler de yetişeceğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar