Burç Ceyhan Koleji'nde 'Çanakkale' konulu konferans düzenledi

Burç Ceyhan Koleji, öğrenciler ve aileleri için "Çanakkale" konulu konferans düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Burç Ceyhan Koleji'nde 'Çanakkale' konulu konferans düzenledi

Burç Ceyhan Koleji, öğrenciler ve aileleri için "Çanakkale" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Çanakkale savaşları üzerine çalışmalar yapan Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe katıldı.

Konferans Burç Ceyhan Koleji Konferans salonunda yapıldı. Konferansa katılan öğrenciler anlatılanlar karşısında duygulu anlar yaşadı. Çanakkale savaşlarının büyük bir destan olduğunu belirten Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe , "Bu günlere gelebilmemiz için kendilerini canlarıyla kanlarıyla toprağa veren ecdadımızın, yaptığı fedakârlıkları iyi anlayabilmemiz gerekmektedir. Geçmişinden ders alan milletler geleceklerinden bahtiyar olanlardır. Bizlere düşen gelecek nesillerimizi tarihini bilen ve ondan ders alan eğitimli insanlar olarak yetiştirmektir." diye konuştu.

Çanakkale'yi hissederek anlamak gerektiğini söyleyen Maltepe, "Akıttıkları her damla mübarek kanda, toprağa düşen kemikte hepimizden bir parça vardır. Oralar, o topraklar dünyanın en pahalı topraklarıdır. Eşi benzeri yoktur. Çünkü o toprağın mayası ecdadımızın mübarek kanıyla yoğrulmuştur." dedi. Öte yandan Araştırmacı Yazar Maltepe, Çanakkale Savaşı'na katılan kahramanların hayat hikâyelerini de anlattı.

Ayrıca konferanstan sonra okulda iki ve üçüncü sınıf öğrencilerinin düzenlemiş olduğu program öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Özel Burç Ceyhan İlk-Ortaokulu Müdürü Evliya Demiraslan ise “Vatan millet sevgisini en iyi anlatmanın yolunun Çanakkale destanını iyi bilmekle ve öğrenmekle olacağını düşündük. Amacımız çocuklara millet sevgisini aşılamak, şehitlerimizi anmak ve vatanımızın nasıl kazanıldığını anlatmaktı.” dedi.
CİHAN

Yorumlar