Burakcan'ın ölümüyle ilgili 2 kişiye ağırlaştırılmış müebbet istendi

Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından yapılan gösteriler sırasında iki grup arasındaki kavgada silahla vurularak öldürülen Burakcan Karamanoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede 2 şüphelinin ağırlaştırılmış...

Google Haberlere Abone ol
Burakcan'ın ölümüyle ilgili 2 kişiye ağırlaştırılmış müebbet istendi

Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından yapılan gösteriler sırasında iki grup arasındaki kavgada silahla vurularak öldürülen Burakcan Karamanoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede 2 şüphelinin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayı terör savcısı Mesut Erdinç Bayhan tamamladı. İddianamede Volkan Gezer, Oğuz Kartal, Zafer Karadağ ile Mustafa Saman şüpheli olarak yer aldı. Tutuklu olan Volkan Gezer ile Oğuz Kartal’ın kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Oğuz Kartal’a aynı zamanda ‘ruhsatsız silah satmak’ suçundan 5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Gezer ve Kartal hakkında cinayetten ceza istendi. İki şüphelinin de silahı kullandığı ancak hangisinin kullandığı sırada Karamanoğlu’nun vurulduğunun ise tespit edilmediği belirtildi.

Olayda kullanılan silahı temin ettiği iddia edilen Zafer Karadağ için de ‘ruhsatsız silah satmak’ suçundan 5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istendi. Mustafa Samur’a ise ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 1 yıldan 3 yıla ceza verilmesi talep edildi.

Olayda kullanılan silaha ilişkin hazırlanan balistik raporu da iddianamede yer aldı. Raporda, ele geçen silah ile Burakcan Karamanoğlu’ndan çıkan mermi çekirdeğinin birbiriyle uyuştuğu, merminin şüphelilerden ele geçen silahtan ateşlendiği kaydedildi. Ancak merminin deforme olduğu, bu nedenle ateşlendikten sonra merminin sekmiş olabileceği ifade edildi.

Gezi olayları sırasında yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenaze töreninden sonra çıkan olaylarda Karamanoğlu, vücuduna isabet eden kurşun sonucu hayatını kaybetmişti.

CİHAN

Yorumlar