Burak Can’ın öldürüldüğü geceye ait görüntüler ortaya çıktı

İstanbul polisi, Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili Beyoğlu, Sultangazi ve Şişli'de operasyon düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Burak Can’ın öldürüldüğü geceye ait görüntüler ortaya çıktı

İstanbul polisi, Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili Beyoğlu, Sultangazi ve Şişli'de operasyon düzenledi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Polis, cinayet gününe ilişkin kamera kayıtlarını da basınla paylaştı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyona, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. 800 polisin katıldığı operasyonda 25 ayrı adrese giren ekipler 8 kişiyi gözaltına aldı. Burak'ın öldürülmesi ve 4 kişinin de yaralanmasıyla ilgileri araştırılan şüphelilerin terör örgütü DHKP-C'den üyesi oldukları ve emniyette kayıtlarının bulunduğu belirtildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma neticesinde polisler, olayın yaşandığı yer ve yakın çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini taradı. Görüntülerde ellerinde tabanca ve tüfek bulunan kişilerin varlığı belirlendi ve bu kişilerin tespit edilmesine yönelik çalışma yapıldı. Çalışmalarını tamamlayan polis bu sabah 5 sıralarında Okmeydanı, Beyoğlu ve Sultangazi'de bazı adreslere operasyonlar düzenlendi.

Aramalarda 2 tabanca ve 1 pompalı tüfekle çok sayıda tabanca fişeği de ele geçirildi. Pompalı tüfek ve 2 tabancanın incelenmek için Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildiği ifade edildi. Tabancaların Burak Can Karamanoğlu cinayetinde kullanılıp kullanılmadığının incelemelerin ardından netleşeceği kaydedildi. CİHAN

Yorumlar