'Burak Can, esnafın kepenk kapatmaya zorlanması sırasında çıkan çatışmada öldü'

Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede cinayet sebebinin, yürüyüş yapan eylemciler ile kepenk kapatmaya zorladıkları esnaf arasında çıkan çatışma sonucu öldürüldüğü belirtildi.Cinayet...

Google Haberlere Abone ol
'Burak Can, esnafın kepenk kapatmaya zorlanması sırasında çıkan çatışmada öldü'

Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede cinayet sebebinin, yürüyüş yapan eylemciler ile kepenk kapatmaya zorladıkları esnaf arasında çıkan çatışma sonucu öldürüldüğü belirtildi.

Cinayet silahının tutuklu şüpheliler Oğuz K. ve Volkan G. tarafından kullanıldığının, ancak suçlamaya konu atışın hangi şüpheli tarafından yapıldığının belirlenemediği anlatılan iddianamede bu iki şüpheli için ağırlaştırılmış müebbet hapis ve ayrıca 52 yıla kadar hapis cezası istendi

Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Berkin Elvan’ın ölümü üzerine DHKP/C’nin uzantısı Halk Cephesi’nin çağrısı ile Okmeydanı'nda eylem düzenlediği, tutuklu şüpheliler Oğuz K. ve Volkan G.’nin de bu eyleme katıldıkları belirtildi.

Okmeydanı Piyalepaşa Mahallesi Fatih Sultan Caddesi üzerinde toplanan örgüt üyelerinin barikat kurup ateş yaktıkları belirtilen iddianamede, çevreye havai fişek ve molotof kokteyli attıkları, örgütsel sloganlarla yürüyüş yaptıkları anlatıldı. Bazı örgüt üyelerinin esnafı kepenk kapatmaya zorladıkları belirtilen iddianamede, soruşturma konusu cinayetin de kepenklerini kapatmak istemeyen esnaflar ile örgüt üyeleri arasında çıkan çatışma sırasında gerçekleştiği kaydedildi.

Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüne neden olan Baretta marka yarı otomatik tabanca'nın şüpheliler Oğuz K. ve Volkan G. tarafından sırayla kullanıldığı, Oğuz K'nın iki şarjörle toplam 14 mermi sıktığı, Volkan G.'nin ise 3 kez ateş ettiği belirtildi. Şüphelilerin ateş ettiği tabancadan çıkan mermi ile karşı grup içerisinde bulunan Karamanoğlu'nun vurulduğu ve kaldırıldığı hastanede bütün müdahalelere rağmen öldüğü anlatıldı.

Kriminal incelemede Karamanoğlu’nun ölümünün bu silahtan çıkan kurşun sonucu meydana geldiğinin rapor edildiği anlatılan iddianamede, atışın uzak mesafeden yapıldığı, ölüm sebebinin ise "Ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatası, boyun, omur kırıkları ile birlikte beyin kanaması sonucu meydana geldiği belirtilmiştir." denildi.

Kriminal inceleme raporunda, Karamanoğlu’nun vurulmasına neden olan atışın şüpheliler Oğuz K. ve Volkan G.'den hapngisi tarafından yapıldığının belirlenemediğinin açıklandığı ifade edildi. İddianamede bu nedenle her iki şüphelinin de öldürme suçundan sorumlu olduğu anlatıldı.

İddianamede, tutuklu şüpheli Oğuz K.’nın, suçta kullanılan silahı olaydan sonra diğer tutuklu şüpheli Zafer K.’ya, onun da tutuksuz şüpheli Mustafa S.’ye sattığı, silahın Mustafa S.’den ele geçirildiği hatırlatması yapıldı.

Bütün bu anlatımların ardından tutuklu şüpheliler Oğuz K. ve Volkan G. için, "Terör örgütüne üye olmak", "Örgüt adına eylem yapmak", "Ateşli silah kanununa muhalefet etmek", "Ruhsatsız silah ticarete yapmak", "Ruhsatsız silah bulundurmak" ve "Kasten cinayet işlemek" suçlarından müebbet hapis ve 12 yıl 9 aydan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmaları istendi.

Tutuklu şüpheli Zafer K.’nın "Ruhsatsız silah ticareti yapmak" suçundan 5 yıldan 12 yıla, Mustafa S.’nin ise "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları istendi. CİHAN

Yorumlar