"Bunlar Belki Böcektir"

Bu arada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın Büyükşehir Belediyesini ziyareti sırasında önüne konulan ses kayıt cihazları ve mikrofonları görünce, "Bunlar nedir?’’ diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
"Bunlar Belki Böcektir"

Bakan Hayati Yazıcı, 17 Aralık soruşturması sonrası tutuklanan, aralarında 2 bakan oğlunun da bulunduğu 5 kişinin tahliyesiyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Bu soruları ben bir hukukçu olarak çok ilginç karşılıyorum. Türkiye’de suç ve suçlamayla ilgili yargısal faaliyetleri yürüten yargısal birimlerdir. Yargı kovuşturmasını, soruşturmasını yapar, kanunun verdiği yetki çerçevesinde önlem olarak tutuklama verebilir veya dosyasına bakar, serbest bırakır. Biz bu konularda çok hassasiyet içine girdik. Bu hassasiyetin nedenleri var. Niye tutuklandı diye sorarız, niye bırakıldı diye bakarız. Mahkeme dosyayı değerlendirip takdir etti. Tutuklanmaları suçlu oldukları, tahliye olmaları beraat anlamına gelmez. Bunlar, dosyayla ilgili yargısal tasarruflardır. Ümit ediyoruz ki kimse yargıya konu edilen konularla ilgili bir haksızlığa maruz kalmasın.Yargı haklıya haklılığını, haksızlığa haksızlığını bildirir. En üstün güç, hukuk ve adalettir. Ondan şaşmamak lazım. Ölçüye böyle koymak lazım. Başka sayıklar devreye girerse adalet zaafa uğrar’’ dedi.

BUNLAR BELKİ BÖCEKTİR

Bu arada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın Büyükşehir Belediyesini ziyareti sırasında önüne konulan ses kayıt cihazları ve mikrofonları görünce, "Bunlar nedir?’’ diye sordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, bakana "Belki böcektir’’ diye espri yaptı. Özhaseki, daha sonra gülerek, "Yok sayın bakanım, Kayseri’de her şey şeffaf’’ diye seslendi. Bakan ve Belediye başkanı bu espriye güldü.
 

Yorumlar