Bulvar sevdalılarına kumar baskını

Adana’da jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda ‘Turhan Cemal Beriker Bulvarı Sevdalıları İletişim Derneği’nde kumar oynayan 77 kişi ve dernek kurucu üyesi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Bulvar sevdalılarına kumar baskını

Adana’da jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda ‘Turhan Cemal Beriker Bulvarı Sevdalıları İletişim Derneği’nde kumar oynayan 77 kişi ve dernek kurucu üyesi gözaltına alındı. Aynı derneğe daha önce da kumar baskını yapılmış, birçok kişi suçüstü yakalanmıştı.

İl Jandarma Komutanlığı’na Turhan Cemal Beriker Bulvarı Sevdalıları İletişim Derneği binasında tombala çekilmek suretiyle kumar oynatıldığı ihbarında bulunuldu. Bunun üzerine hareke geçen Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dernek binasına bakın düzenledi. Binada yapılan aramada, şehir merkezinden servislerle bölgeye getirilen şahısların satın aldıkları tombala kartlarındaki rakamların üzerini tombala makinesinden çekilen sayılara göre çay pulları ile kapattığı, çekilişin kamera ve yansı cihazları vasıtasıyla duvarlardaki perdelere ve televizyonlara yansıtıldığı, toplanan paranın işletme karı kesilerek kartlardaki sayıların kapatılmasına göre ödül olarak dağıtıldığı tespit edildi.

Dernekte yapılan arama neticesinde; kumar oynayan 77 kişi ile birlikte, tombala makinesi, kamera, yansı cihazı, çekiliş kartları, para gibi kumarda kullanılan malzemelere el konuldu. Kooperatif kurucu üyesi bir şahıs hakkında ‘kumar oynamaya yer ve imkan temin etmek’ suçundan, kumar oynayan 77 şahıs hakkında ise Kabahatler Kanununun 34’üncü maddesi gereğince toplam 14 bin 14 TL idari para cezası uygulandı.
CİHAN

Yorumlar