Bulgar medyası FETÖ’nün peşinde

En çok izlenen kanallardan Nova TV, örgütün ülkedeki faaliyetleriyle ilgili haber yayınladı .

Google Haberlere Abone ol
Bulgar medyası FETÖ’nün peşinde
Bulgaristan’da en çok izlenen özel televizyon kanalarından Nova TV, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ülkedeki faaliyetleriyle ilgili haber yayınladı.

Kanalın haberinde, FETÖ'nün 1997-2001 yıllarında ülkedeki üç ilahiyat lisesinin kontrolünü elinde tuttuğu dönemde bu okullardan birinde eğitim gören, ancak FETÖ'nün Bulgaristan'da hala etkili olduğunu belirterek kamera önünde yüzünü gizlemeyi ve soyadını kullanmamayı tercih eden Erdinç adlı öğrencinin deneyimlerine yer verildi.

Derslerde, din eğitiminden çok FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in hayatının öğretildiğini belirten Erdinç adlı öğrenci, şunları kaydetti:

"Mestanlı’daki ilahiyat lisesinde öğrenci olduğum dönemde derslerin yüzde 80’ini Gülen’in hayatı kapsıyordu. Geri kalan yüzde 20’si ise dini dersleri kapsıyordu. Kendilerinin sözünden çıkmayan öğrencileri abilerin evlerine davet ediyorlardı. Evlerde manipülasyona maruz bırakarak kendilerinin düşünce yapısını öğrencilerin beyinlerine yerleştiriyorlardı.”

"Abilerin" sözlerini dinlemeyenlerin ayakkabılarla dövüldüğünü ve açlıkla cezalandırıldığını anlatan Erdinç, o dönemde Mestanlı şehrindeki okulun yurdunda kaldığını dile getirdi.

Eğitim hayatları boyunca tüm masrafların FETÖ tarafından karşılandığını, karşılığında ise tek bir şey istendiğini ifade eden Erdinç, istenilenin okul bittikten sonra özel veya kamu kuruluşlarında bir göreve geldikten sonra gelirinin bir kısmını kendilerine vererek, kendilerine söylenilen talimatlara uymak olduğunu aktardı.

Yorumlar