Bulgar işadamlarının gözü Tekirdağ’da

Trakyakent Belediyeler Birliği organizesinde Trakyakent ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında düzenlenen 4.

Google Haberlere Abone ol
Bulgar işadamlarının gözü Tekirdağ’da

Trakyakent Belediyeler Birliği organizesinde Trakyakent ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında düzenlenen 4. Türk ve Bulgar İşadamları Zirvesi geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.
Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği imkânlarının artırılması, Tekirdağ’ın marka şehirler haline dönüştürülmesini sağlamak amacıyla Bulgaristan’ın Filibe, Burgaz ve Sliven bölgelerinden temsilcilerin ve çeşitli sektörlerden 60 seçkin iş adamının katıldığı işbirliği zirvesi Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı. Zirveye Tekirdağ Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan, Tekirdağ Belediye Başkanı ve Trakyakent Belediyeler Birliği Başkanı Adem Dalgıç, Burgaz Milletvekili Atanas Zafirov, Bulgaristan Burgaz Valisi Pavel Marinov, eski Ulaştırma Bakanı Alexandr Alexsandrov, Ürdün Başkonsolosu D. Barmaui, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay Filibe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodanova, Sliven Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kolio Kolev, Haskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yanco Yanev, başta olmak üzere yetkililer ve iki ülke işadamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, ülke olarak yatırımlar anlamında çok iyi bir dönem yaşadıklarını belirterek, dördüncüsü düzenlenen bu toplantıların, iki ülke işbirliklerini ve dostluklarını daha da artıracağına inandığını söyledi.

Trakyakent Belediyeler Birliği Başkanı Dalgıç, hızla büyüyen, markalaşma yolunda önemli adımlar atan Tekirdağ’ın konum olarak da cazibe merkezine dönüşmesinin komşu ülkelerin işadamlarının gözünü Tekirdağ’a çevirmesine yol açtığını söyledi. Başkan Dalgıç, “Yakın bir zamanda yaklaşık 2014’ün sonuna doğru Tekirdağ’a Asya Port’un da dahil olması hem Trakya hem de Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Trakya’nın ve Tekirdağ’ın kalkınması ve marka şehir olması adına tüm dünya işadamlarını hızla büyüyen Tekirdağ’a yatırım yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Bulgaristan’ın Burgaz Valisi Pavel Marinov da Tekirdağ’ın yatırımlarına önem veren, hızlı bir şekilde gelişen ve büyüyen çok önemli kentler arasında yerini aldığını ifade etti. Marinov, Türkiye ve Bulgaristan arasında kurulan işbirliği olgusunun iki ülkenin gelişimini çok olumlu yönde etkileyeceğine inandığını belirterek, çalışmalara destek veren tüm yerel yönetim temsilcileri ile kamu kuruluşları temsilcilerine teşekkür etti.

Bulgaristan Filibe Ticaret Odası Başkanı Dobrina Prodanova da Türkiye’de bulunmaktan ve bu programda yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Prodanova, “Türkiye sanayi alanında patlama yaptı. Bu durum saygıdeğer bir durumdur. Türkiye ve Bulgaristan Avrupa’da birlikte yol katediyor. Forumda emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve bu tür organizasyonların artmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Bulgaristan’dan gelen heyet Tekirdağ toplantının ardından Asyaport limanını gezdi. Bulgar işadamları daha sonra çeşitli firmalara ziyaretlerde bulundu. CİHAN

Yorumlar