Bulgar akademisyen cumhurbaşkanlığına aday gösterildi

TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Minekov, 6 Kasım'da gerçekleştirilecek seçimlerde cumhurbaşkanı olmak için yarışacak.

Google Haberlere Abone ol
Bulgar akademisyen cumhurbaşkanlığına aday gösterildi
Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Velislav Minekov, ülkesi Bulgaristan'da cumhurbaşkanı adayı gösterildi.

TÜ'den yapılan açıklamaya göre, ülkesinde sanatsal çalışmalarının yanı sıra aktivistliği ile de tanınan Minekov cumhurbaşkanı adayı gösterildi. Minekov, Bulgaristan'da entelektüel çevrelerin adayı olarak anılmaya başlandı.

Açıklamada, Minekov'un şu görüşlerine yer verildi:

"Benim için adaylık büyük bir sorumluluk. Ülkemde sadece sanatçı kimliğim ile tanınmıyorum. Ben toplumsal olaylara karşı sorumluluk hisseden bir vatandaşım. Ülkemde birçok konu hakkında fikirlerimi dile getirmekten çekinmedim. Bu özelliğim sayesinde Bulgaristan'da cumhurbaşkanı adayı olmam için bir teklif getirildi. Bu çok büyük bir makam ve büyük bir sorumluluk."

Minekov, şu ana kadar aday olan 4 isme karşı yarışacak.

Bulgaristan'da iki tur halinde gerçekleşen seçimler sonucu 2011 yılında Rosen Plevneliev, Cumhurbaşkanı seçilmişti. Bulgaristan vatandaşları, 6 Kasım'da hem cumhurbaşkanı hem de cumhurbaşkanı yardımcılarını seçmek için sandık başına gidecek. Seçimlerde Türkiye'nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkeye sandık kurulacak.

Yorumlar