Bülent Yıldırım: Tekrar yola çıkmaya hazırız

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin'e yardım taşıdıkları Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 9 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin davanın duruşması öncesinde açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Yıldırım: Tekrar yola çıkmaya hazırız

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin'e yardım taşıdıkları Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 9 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin davanın duruşması öncesinde açıklama yaptı. Mavi Marmara gemisinin tamir edildiğini ve yeni gemiler aldıklarını belirten Bülent Yıldırım, tekrar yola çıkmaya hazır olduklarını söyledi.

Filistin'e insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince yapılan ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkin davanın 5. duruşması bugün İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşma öncesi davayı izlemek için gelen yabancı gözlemciler ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde pankartlar, dövizler ve üzerinde 'Filistin özgür olana dek' yazılı balonlarla toplandılar.

İsrail aleyhine sloganlar atılan toplantı sırasında İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, basın açıklaması yaptı. İsrail'in, uluslararası sularda tüm dünyaya meydan okuduğunu belirten Yıldırım, "İsrail, 'Dünyadaki hukuk sistemini kabul etmiyorum. Dünyanın efendisi benim' dedi. Sivil, masum, insani yardım götürmek isteyen ve bunun yanında da Gazze'deki drama dikkat çekmek isteyen birçok insana saldırdı. Özür ve tazminat elbet birçok insan için önemli olur ama Mavi Marmara yolcuları için, şehit yakınları için ambargo ve ablukayla ilgili alınacak kararlardır. Bundan asla taviz vermeyiz." dedi.

Yeni gemilerinin hazır olduğunu belirten Yıldırım, "Avrupa'da yeni gemiler alındı. Mavi Marmara, Haliç'te tamir edildi. Sadece bir evrakı verilmiyor. O evrakın verilmemesi de teamüllere aykırıdır. Ancak her an bu gemi yolculuğa hazırdır. Bu abluka ve ambargo kalkmadığı müddetçe daha çok filolar hazırlanacaktır. Şu anda hazırlıklarımızı tamamladık. Tekrar yola çıkmak üzereyiz. O nedenle dünya kriz istemiyorsa Türkiye'nin, elindeki bu gücü iyi değerlendirmeli. Abluka ve ambargo konusu netleşmeden, protokole bağlanmadan bunun imzalanmayacağını bütün dünya da bilmeli. Eğer bu davadan vazgeçersek, bu davaları takip etmezsek Filistinlilerin umuduna ihanet ederiz." şeklinde ikonuştu.

İnsani yardım için yeni gemilerin yola çıkmaya hazır olduğunu belirten Yıldırım, "Bu riski tekrar alabilecek misiniz?" şeklindeki soru üzerine "İsrail o riski göze alacak. Çünkü sonuçta Filistinli çocuklarla, kadınlarla, mazlum erkeklerle Mavi Marmara'ya binenlerin kanı arasında bir fark yok.Kan değerlerini ölçersek hepsi aynı kan." cevabını verdi.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından üzerinde 'Filistin serbest kalana kadar' yazılı balonlar gökyüzüne bırakıldı. Ayrıca meydanın çevresinde bulunan bir duvara da büyük bir yazı panosu asıldı. İmza duvarı şeklinde adlandırılan duvara, vatandaşlar İsrail aleyhine, Filistin lehine yazılar yazdı. CİHAN

Yorumlar