Bülent Tüfenkci yaralanan vatandaşı ziyaret etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, 2. Ordu Komutanlığında darbeci askerlerin silahından çıkan kurşunla yaralanan Enes Gün'ü ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Bülent Tüfenkci yaralanan vatandaşı ziyaret etti
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için gittiği 2. Ordu Komutanlığında askerlerin silahından çıkan kurşunla yaralanan 23 yaşındaki Enes Gün'ü hastanede ziyaret etti.

Tüfenkci, Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavisi süren Gün'ün sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı, kendisine "geçmiş olsun" dileklerini iletti.
Burada konuşan Tüfenkci, darbecilerin önüne geçmeye çalışanların "meydanların yiğitleri", "sivil direnişin sembolleri" olduğunu söyledi.

Ankara'da da birçok yaralıyı ziyarete gittiklerini anlatan Tüfenkci, "Orada da her bir fert diyor ki 'Bir daha olsa hiçbir tereddüte mahal vermeden yine o tankın, tüfeğin önünde dururuz. Yeter ki bu milletin izzeti, onuru, şerefi çiğnenmesin.' Sizler de Malatya'da böyle bir direniş göstermiş olduğunuz için sizlerle gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Darbecilerin amaçlarına ulaşamadıklarını vurgulayan Tüfenkci, "Gerçekten o gün bu millet Gazze'yi, Suriye'yi hem de Mısır'ı yaşadı. Ama onlardan öte hiç kimse bir silah, bir kurşun atmadan darbeyi önledi. Kurşun atmadan da silahla mücadele etmeden de duruşuyla, sağlam iradesiyle darbeyi önledi. Allah bu milletten razı olsun, sizlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.
Darbeye karşı koyanların gelecek nesillere örnek oluşturduğunu kaydeden Tüfenkci, vatandaşların sivil direnişin nasıl yapılacağını herkese gösterdiğini, bunun dünyaya örnek bir direniş olduğunu belirtti.

Enes Gün de Tüfenkci'ye ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek, kendisinin de tankların önüne gözünü kırpmadan yatabileceğini söyledi.

Yorumlar